caixa popular

Federació de Veïns demanarà un pla global per a abordar el problema de les terrasses

Foto: Chosovi

Federació de Veïns demanarà un pla global per a abordar el problema de les terrasses
23/10/2018 -

La Federació de Veïns, al costat de les AAVV de Benimaclet, Russafa i Amics del Carme, ha traslladat aquest dilluns al regidor d’Espai Públic, Carlos Galiana, el “malestar” dels veïns i veïnes dels barris davant la “falta de resposta efectiva per part de l’Ajuntament davant els problemes de sobreocupació de l’espai públic”. Un problema, han indicat mitjançant un comunicat, que “segueix creixent en carrers com Moratí o Doctor Vicent Zaragozá”.

Sobre aquest tema, les entitats veïnals han tornat a oferir col·laboració i davant “el malestar mostrat” i atès que pel que sembla un dels problemes detectats és la falta de coordinació entre regidories, s’ha acordat amb Galiana sol·licitar una nova reunió amb l’Alcalde de forma urgent.

Així, la Federació prepararà una petició d’entrevista amb l’alcalde, Joan Ribó, per a exigir un pla global d’actuació, més coordinació i solucionar un problema cada dia més aclaparador, de manera que si després d’aquesta reunió tampoc s’arranquen compromisos concrets, el problema es traslladarà al Ple de l’Ajuntament en forma de moció perquè es debaten mesures concretes per a atallar els problemes de convivència que genera el soroll de l’oci.

Durant un any, s’han realitzat reunions mensuals amb el regidor responsable de l’Espai Públic Carlos Galiana, amb el compromís de fixar criteris raonables i consensuats amb la Federació d’Hostaleria, per a “reduir la sobreocupació abusiva que pateixen molts carrers i places de la ciutat, especialment en alguns dels seus barris més emblemàtics”.

“Mes a més s’han posat sobre la taula els punts crítics que feien difícil la convivència i el mateix gaudi del carrer i s’han aconseguit acords sobre propostes concretes de reducció, fixant límits màxims a l’ocupació de l’espai públic i de distàncies mínimes entre terrasses. Criteris que segons el parer de la Federació, no s’han vist aplicats en el carrer per la desídia o descoordinació municipal”, han manifestat.

“TOT SEGUEIX IGUAL QUE FA UN ANY, I EN ALGUNS PUNTS FINS I TOT PITJOR”

Han assenyalat que ara com ara, “tot segueix igual que fa un any, i en alguns punts fins i tot pitjor”. “Entrar o eixir de casa, asseure’s en un banc, jugar o passejar pel carrer o, senzillament, parar-se a conversar amb una veïna o veí segueixen sent, un any després, rutines difícils si no impossibles en la major part de Ciutat Vella i en no pocs carrers o places de Russafa, Benimaclet o Xúquer”, han agregat.

“El carrer, l’espai públic, abans lloc de trobada i de veïnatge són ara, i primer de tot, oportunitat per al negoci. Fins i tot el dret a la intimitat, a viure tranquil en la teua pròpia casa queda supeditat als usos horaris de l’explotació econòmica de la via pública”, ha agregat.

Amb una “calculada lentitud” l’Ajuntament “diu voler posar ordre en la invasió de terrasses i terrisseria publicitària que pateixen molts punts de la ciutat, però els incompliments (i abusos) són la norma i el procediment sancionador el gran absent”.

No obstant això, la Federació de Veïns “no vol ser còmplice d’aquesta simulació de semblar que es fa alguna cosa, quan en realitat es rema en la direcció contrària”. Malgrat tot, “seguirà assistint a les reunions que es convoquen, però en aquest cas, per a denunciar, amb documents i fotografies, que no s’està conforme amb la degradació consentida que s’està imposant en els carrers”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + set =