Veïns del Cabanyal denuncien "greus desperfectes" en les obres de renovació i millora

E.P

Veïns del Cabanyal denuncien "greus desperfectes" en les obres de renovació i millora
07/10/2018 -

L’Associació de Veïns i Veïnes Cabanyal-Canyamelar denuncia que l’execució de les obres de renovació i millora de la xarxa de distribució i baixa pressió, entre els carrers de Barraca i Escalante, “està produint greus desperfectes en algunes de les instal·lacions preexistents que afecten directament a les cases dels veïns”.

“Els veïns ens han advertit de la destrossa d’arquetes i conductes del desguàs per l’acció de les màquines que fan les rases en les voreres per a col·locar les noves canonades d’aigua potable”, adverteixen des de l’associació.

En algunes cases s’ha produït l'”obstrucció completa” del desguàs amb el consegüent abocament i acumulació d’aigües fecals, per la qual cosa insten als veïns que tenen les seues cases en la zona en obres que revisen les arquetes i registres dels desguassos per a comprovar que no han patit danys. En el cas que sí s’haja produït algun desperfecte, recomanen que ho comuniquen a l’Ajuntament perquè procedisca a la seua reparació urgent.

Si bé reconeixen l’esforç del Govern local en les obres de millora de les infraestructures bàsiques del barri, recorden que “es deuen realitzar garantint un mínim de qualitat”. Per tant, “en cap cas es pot justificar que la realització d’unes infraestructures siga a costa de la deterioració de les altres”.

Des de la plataforma veïnal demanen així a l’Ajuntament que atenga les reclamacions que els veïns puguen fer i procedisca a la reparació urgent de les infraestructures danyades per l’obra, amb un seguiment “més responsable” de l’execució dels treballs.

Respecte a l’aprovació de la reurbanització de diversos carrers en el Cabanyal –per part de la Junta de Govern Local aquest passat divendres–, expressen la seua satisfacció per “veure avançar alguns dels projectes tantes vegades anunciats”.

DEFICIÈNCIES EN PROJECTES ANTERIORS

També mostren la seua “preocupació per la qualitat i l’execució dels projectes que s’han realitzat fins al moment o estan en vies de realització, com les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable”. Recorden sobre aquest tema les “deficiències en anteriors reurbanitzacions”, com van comunicar per escrit i “amb tot detall” al departament municipal de coordinació d’obres.
No obstant això, “per tota resposta es limiten a dir que les rajoles que s’estan instal·lant no resisteixen la incorporació de vehicles en la vorera i aconsellen l’ús de bol·lards”, amb el que en l’associació creuen que “s’obvia tota la responsabilitat de la mala execució de les obres per part de tots”.

D’altra banda, adverteixen que “la baixada del 27,1% al pressupost base de licitació puga afectar a la qualitat en l’execució” i també al servei de coordinació d’obres.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =

sagunt a escena 2019
turismo salou