25n
25N
25N

La ciutadania s'expressa en vídeos per a alçar l'ànim a Benetússer

La ciutadania s’expressa en vídeos per a alçar l’ànim a través de l’Ajuntament, la residència i entre comunitats veïnals

La ciutadania s'expressa en vídeos per a alçar l'ànim a Benetússer
03/04/2020 -

Benetússer està demostrant ser un exemple de convivència durant el confinament. Aquesta setmana l’Ajuntament va llançar un vídeo comunitari amb el tema ‘Chiquilla’ en el qual van participar desenes de veïns i que ja suma més de 16.000 reproduccions. També la residència del municipi ha realitzat un altre vídeo per a mostrar que els seus majors estan amb bon ànim durant aquest confinament. Els veïns d’alguns carrers fins i tot s’han animat a crear un videoclip entre comunitats veïnals parodiant a reconegudes sèries de televisió i pel·lícules.

Policia Local informa que “el nombre de denúncies per desobediència s’ha reduït a la meitat en els últims dies, a causa de la conscienciació i col·laboració de la gent”. Durant la setmana s’ha realitzat un control de vehicles i persones per a comprovar els justificants de desplaçaments. També han realitzat diverses assistències a majors en domicilis i en col·laboració amb Protecció Civil han participat en el repartiment de màscares, EPIs i pantalles protectores a centres de salut i hospitals.

Complint una labor més social per al bon ànim de la població, Policia Local també està felicitant l’aniversari als veïns i veïnes més joves del municipi i a les persones majors.

Al seu torn, el departament de Benestar Social ofereix un servei domiciliari de compra d’aliments i medicines per a ajudar als col·lectius més vulnerables davant un possible contagi de Covid-19. Aquest servei es presta a persones majors o malaltes que no poden eixir a comprar aliments o anar a la farmàcia. També s’estan agilitant els tràmits relacionats amb les ajudes d’urgència a les persones durant l’estat d’alarma.

A més, l’Ajuntament també ha habilitat diversos telèfons d’atenció psicològica i psicoeducativa per a totes les persones i famílies que puguen necessitar-lo.

Quant al manteniment de la via pública s’han llavat i desinfectat tots els contenidors del municipi. S’ha disposat cartelleria sobre els mateixos amb indicacions per a la gestió de residus de persones afectades per la Covid-19 o en quarantena. L’empresa de serveis municipals treballa en dos torns consecutius sobre la desinfecció de carrers i espais públics, posant l’accent en punts fixos de desinfecció diària com els accessos de la residència d’ancians, supermercats i mercat municipal, Ajuntament i Centre de Salut.

Fins a la fi del període de confinament, l’Ajuntament continua oferint alternatives d’oci i entreteniment per a totes les edats. Els majors han tingut tota una setmana de tallers i cursos online per a continuar exercitant-se, mentre que els joves poden interactuar entre ells amb els diferents reptes i recursos que posa el CIJ a la seua disposició.

El Centre Cultural El Vaig moldre també ha preparat una programació cultural en la qual hi ha espai per a explicar la història dels carrers de Benetússer, realitzar contacontes sobre diferents parts del món i compondre una peça musical col·laborativa, entre altres propostes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =