25n
Orgull
Orgull

El veïnatge de Massamagrell decideix que l'Església del Barri de la Magdalena es convertisca en una Biblioteca Municipal

L’Ajuntament de Massamagrell culmina la Consulta Pública sobre el nou ús de l’antiga Església de la Verge del Rosari

El veïnatge de Massamagrell decideix que l'Església del Barri de la Magdalena es convertisca en una Biblioteca Municipal
02/07/2021 -

Ja es coneixen els resultats de la Consulta Pública per al nou ús de l’antiga Església de la Verge del Rosari de Massamagrell, finalment una biblioteca municipal es disposarà en aquest emblemàtic edifici del Barri de la Magdalena. Aquest resultat és el producte d’una destacada campanya de participació ciutadana duta a terme per la regidoria de Govern Obert de l’Ajuntament de Massamagrell.

Aquesta decisió de canviar l’ús de l’antiga Església per una biblioteca municipal, realitzat gràcies a la subvenció realitzada per la Diputació de València i la conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana, sorgeix d’un procés participatiu en el qual ha sigut el mateix veïnatge qui ha suggerit idees per a ocupar amb un nou servei aquest espai i ha triat, mitjançant votació, com de totes aquestes propostes veïnals és la més adequada i convenient per a instal·lar en aquest edifici del Barri de la Magdalena. Finalment, mitjançant una eficient campanya de mobilització ciutadana, amb campanyes a peu de carrer per tot el municipi de Massamagrell arribant a la totalitat de veïnes i veïns i per mitjà del Portal de Participació Ciutadana Massamagrell Participa, més de tres-centes cinquanta persones han participat amb més de cent propostes rebudes i més de tres-cents vots comptabilitzats.

Amb el tancament de la fase de votació diumenge passat, 27 de juny de 2021, i una vegada analitzat els vots amb el resultat de la majoria de la biblioteca municipal, l’Ajuntament de Massamagrell ja s’ha posat en marxa en la modificació general de l’ús de la parcel·la per a albergar aquest nou servei, i l’aprovació d’una partida pressupostària de 15.000 € per a iniciar l’adequació de la teulada de l’edifici de l’antiga Església de la Verge del Rosari.

En paraules de l’alcalde Paco Gómez: “Ara iniciarem el procés de modificació del pla general PGOU per a canviar-li l’ús religiós al sòl de l’església. Amb aquesta Consulta Pública Massamagrell contínua en la senda d’establir-se com un dels municipis més compromesos amb la participació ciutadana i el Govern Obert. Perquè sense els nostres veïns i veïnes no podem construir un futur pròsper per al nostre municipi. Volem un Massamagrell de la ciutadania per a la ciutadania”.

En declaracions de Raquel Gómez després de conéixer els resultats del procés: “aquesta Consulta Pública ha sigut un projecte pioner i innovador que ha obtingut uns resultats destacats per l’alt nombre de persones participants, sobretot entre les veïnes i veïns del Barri de la Magdalena, que ara disposaran d’un servei públic triat per la majoria. Continuem amb el nostre projecte d’estratègia de Massamagrell Obert, millorant la convivència ciutadana mitjançant la posada en pràctica dels valors i idees del Govern Obert”.

Des del Consistori agraeixen a totes les persones per la seua participació, lliurament i compromís en aquesta Consulta Pública, i anuncien que ja s’està treballant perquè la biblioteca municipal siga una realitat en el menor temps possible. Fem poble, fem Massamagrell!

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =