25n
25N
25N

La variant sud-africana podria reduir considerablement la protecció de la vacuna de Pfizer

La variant sud-africana podria reduir considerablement la protecció de la vacuna de Pfizer
18/02/2021 -

Pfizer i BioNTech han anunciat els resultats d’un estudi ‘in vitro’ que aporta dades sobre la capacitat dels sèrums de persones immunitzades amb la seua vacuna per a neutralitzar la variant sud-africana del coronavirus. Aquest estudi, realitzat per Pfizer i la branca mèdica de la Universitat de Texas (els Estats Units), suggereix que aquesta soca sud-africana pot reduir en dos terços la protecció dels anticossos de la vacuna.

L’estudi, publicat en la revista científica ‘The New England Journal of Medicine’, va investigar el conjunt complet de mutacions de la variant sud-africana (també coneguda com a llinatge B.1.351) de l’espiga. Per això, es van produir tres virus recombinants modificats genèticament. Un dels virus tenia el conjunt complet de mutacions de la glicoproteïna de l’espiga trobades en la variant sud-africana i els altres dos tenien subconjunts d’aquestes mutacions. Els virus es van analitzar enfront d’un panell de sèrums de 15 participants en l’assaig de fase 3 ja realitzat i que havien sigut immunitzats amb la vacuna.

Pfizer explica que encara que els resultats van indicar una reducció en la neutralització del virus amb totes les mutacions de la glicoproteïna d’espiga de la variant sud-africana, “tots els sèrums van neutralitzar tots els virus provats”, malgrat la reducció d’anticossos.

“Fins hui no hi ha proves clíniques que el virus variant sud-africà fuita a la protecció en persones vacunades. No obstant això, Pfizer i BioNTech estan fent els passos necessaris, realitzant les inversions adequades i entaulant les converses oportunes amb els organismes reguladors per a estar en condicions de desenvolupar i sol·licitar l’autorització d’una vacuna d’ARNm actualitzada o de reforç una vegada que s’identifique una soca que reduïsca significativament la protecció de la vacuna”, avancen en un comunicat.

En concret, Pfizer i BioNTech estan avaluant actualment la neutralització del SARS-CoV-2 amb les mutacions del pic de la soca brasilera, així com les mutacions d’altres variants emergents del SARS-CoV-2, i continuen realitzant estudis per a controlar l’eficàcia de la vacuna en el món real. Així mateix, les companyies creuen que la flexibilitat de la plataforma de vacunes d’ARNm propietat de BioNTech és “molt adequada per a desenvolupar noves variants de la vacuna si és necessari”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =