25n
25N
25N

Valenciaport es compromet a estudiar les més de 200 al·legacions presentades a l'ampliació

Valenciaport es compromet a estudiar les més de 200 al·legacions presentades a l'ampliació
15/01/2020 -

L’Autoritat Portuària de València (APV) es compromet a “estudiar, analitzar i contestar amb ànim constructiu cadascuna de les al·legacions presentades” al projecte d’ampliació nord del port adjudicat al grup MSC, “tal com s’ha manifestat en quantes ocasions s’ha plantejat aquest tema”, amb l’objectiu d'”intentar incorporar les millores que es pogueren assumir”.

En un comunicat, Valenciaport destaca el “suport unànime” del teixit productiu de la Comunitat Valenciana a l’ampliació nord del port adjudicada al grup MSC, després de rebre fins a aquest dimecres més de 200 al·legacions d’associacions, empreses i particulars, “la immensa majoria, favorables i de suport”.

Es tracta del projecte presentat per la companyia TIL (Terminal International Limited), filial de MSC, per a la construcció i explotació, en règim de concessió administrativa, de la nova terminal de contenidors del port de València. El gegant navilier suís preveu invertir 1.011 milions d’euros.

Per a l’APV, el volum d’al·legacions –les donarà a conéixer quan es tanque el registre– “demostra l’interés que el projecte ha despertat en la societat i en els sectors econòmics de la Comunitat, conscients de la importància que en matèria d’ocupació, activitat i rellançament de la projecció internacional suposarà per a València, la Comunitat Valenciana i Espanya”.

Sota aquest prisma, Valenciaport expressa el seu agraïment a “cadascuna de les persones, empreses i associacions que han redactat i aportat els seus punts de vista relacionats amb el projecte” a través de les més de 200 al·legacions.

També mostra la seua satisfacció per “l’interés que el projecte ha despertat en la totalitat dels sectors productius i econòmics valencians, en les organitzacions professionals i sindicals i en les associacions veïnals i ciutadanes de la Comunitat”. Es tracta, subratlla, de documents redactats, exposats i consensuats en el si de les associacions de major representativitat dels sectors productius més importants de la Comunitat Valenciana.

En aquesta línia, destaca que “la diversitat sectorial i territorial de la procedència de les al·legacions positives són una mostra de confiança en la gestió duta a terme pels professionals de Valenciaport per a atraure a la Comunitat i a la ciutat de València una inversió privada a la qual aspiraven altres recintes del Mediterrani”.

“A aquestes al·legacions positives se sumen altres aportades per organitzacions socials i veïnals, que han deixat constància d’uns punts de vista en matèria mediambiental que comparteix l’APV i que suposen un exemple de participació ciutadana de persones i empreses sensibles al projecte”, recalca, insistint que “la nova terminal nord del port de València és un projecte que suposarà un notable avanç en matèria de benestar i d’ocupació per al conjunt de la societat i de l’economia valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =