25n
25N
25N

Quasi 850.000 valencians es consideren addictes al mòbil

Quasi 850.000 valencians es consideren addictes al mòbil
05/08/2019 -

Més de 848.800 valencians es consideren addictes al mòbil, la qual cosa suposa fins al 28% de la població de 20 i 64 anys i un increment del 30% respecte al volum de 2018, segons el cinqué ‘Estudi sobre Addicció al Mòbil’, elaborat per Rastreator.com per a analitzar el comportament dels espanyols enfront del telèfon.

Els ciutadans de la Comunitat usen cada vegada més el ‘telèfon intel·ligent’, amb una mitjana de quatre hores i 19 minuts diaris, 41 minuts més que l’any passat. Cinc de cada deu reconeixen que el primer i l’últim que fan cada dia és mirar-lo, mentre un 24% assegura estar pegats a ell durant més de cinc hores diàries i 363.000 valencians (12%) afirmen que no podrien estar més d’una hora sense el seu mòbil.

Respecte a l’ús, entre els valencians el més estés són les trucades telefòniques (20%), per damunt de consultar xarxes socials (19%) o la gestió del correu electrònic (13%), detalla la companyia en un comunicat.

Aquestes xifres evidencien que a Espanya hi ha una “dependència creixent” dels dispositius mòbils, que en alguns casos pot derivar en problemes greus com l’addicció. Durant el període de vacances, amb un major espai per a l’oci, aquest risc s’eleva.

Per regions, els andalusos (4 hores i 50 minuts), madrilenys (4 hores i 40 minuts) i canaris (4 hores i 39 minuts) són els que més temps inverteixen. Bascos (3 hores i 47 minuts), aragonesos (3 hores i 34 minuts) i asturians (3 hores i 19 minuts) són, per contra, els que menys hores reconeixen utilitzar el mòbil.

La connexió constant i l’accés a la informació que proporcionen els telèfons intel·ligents ha convertit aquests dispositius en un imprescindible per a milions d’usuaris, amb una quota de mercat que arriba al 96% a Espanya. Aquest ús massiu comporta canvis d’hàbits que “no sempre són positius”, com la falta de desconnexió o de socialització, com ha destacat el director de desenvolupament de negoci de Rastreator.com, Álvaro Bas.

QUATRE DE CADA DEU NO S’ENLAIREN DEL MÒBIL

Es tracta d’un problema que confirmen els valencians enquestats, ja que el 54% afirma que necessita estar connectat quan viatja i quasi la meitat (39%) assegura que no s’enlairen del seu telèfon i publiquen fotos dels seus viatges en xarxes socials durant les vacances.

Malgrat aquesta situació, molts usuaris de la Comunitat reconeixen que els agradaria reduir el seu temps d’ús del mòbil, però no saben com fer-lo, un percentatge que arriba al 29% en el baròmetre.

Entre els consells per a evitar aquesta addicció estan “coneix-te a tu mateix” –davant una necessitat excessiva d’aprovació per inseguretat o falta de confiança–, fixar períodes en els quals el telèfon estiga “prohibit” o conéixer els desencadenants o “hàbits tòxics” que obliguen a estar pendent del mòbil sense ser necessari.

Altres recomanacions són controlar l’atenció amb hàbits com el ‘mindfulness’ i aplicar la racionalitat, perquè l’ús del mòbil obeeix a vegades a “patrons irracionals de pensament” com la por a perdre’s alguna cosa o a quedar-se fora, com ha explicat el doctor en Psicologia i Ciències de la Conducta i expert en addiccions a les noves tecnologies Daniel Peña.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − disset =

ccccinema
lleida 2020
activem alfafar