València

Visita a l'Oceanogràfic i passeig amb bici per l'Albufera, la nova experiència de l'aquari més gran d'Europa

De moment, l'itinerari amb bici només està disponible per a grups, col·lectius o associacions amb inscripció prèvia

Tania López, Europa Press

1 minut

Una dona passeja per l'interior de l'Oceanogràfic. Imatge de www.oceanografic.org

L'Oceanogràfic de València, l'aquari més gran d'Europa, oferix una experiència única. I és que tindràs l'oportunitat de visitar les seues instal·lacions i completar-ho amb un passeig amb bicicleta fins a l'Albufera per a posar en pràctica els coneixements adquirits. Es tracta de l'experiència 'Lago vivo', fruit de la col·laboració de l'Oceanogràfic amb Caixa Popular. Una oportunitat perfecta per a submergir als participants en un viatge inigualable a través de la xicoteta "Albufereta" de l'Oceanogràfic per a conéixer la flora i la fauna d'este ecosistema aquàtic.

Des de l'explicació de l'aquari com a centre de conservació d'espècies fins a la immersió en la fauna i la vegetació aquàtica de la llacuna natural, cada parada pel 'Lago vivo' oferix una oportunitat per a aprendre i meravellar-se amb la biodiversitat que existix en ell.

El recorregut està compost per set punts "estratègicament situats" i permet als visitants apreciar el procés de naturalització que han patit les llacunes al llarg dels anys i conéixer una àmplia varietat d'espècies, tant vertebrats com invertebrats, que les habiten durant tot l'any.

ALTRES PROJECTES

A més del seu enfocament educatiu, l'experiència "Lago Vivo" també busca promoure la conservació i la sostenibilitat dels aiguamolls. Durant la visita, el grup pot conéixer la labor de la Fundació Oceanogràfic i els seus projectes de conservació d'espècies, com el Head-starting amb les tortugues d'estany.

A més, s'explica la vegetació aquàtica típica dels aiguamolls que també és present en les llacunes de l'aquari de València. L'experiència també inclou una parada en la zona superior del Restaurant Submarí de l'Oceanogràfic, on es pot observar de prop els nous aquaris que alberguen espècies autòctones de la Comunitat Valenciana, com el samaruc o el fartet.

Un espai en el qual es detalla el grau d'amenaça d'estos animals, l'impacte que tenen les espècies invasores sobre ells i la col·laboració que existix entre la Fundació Oceanogràfic i la Conselleria de Medi Ambient de la GVA en els projectes de reproducció, cria i repoblació d'espècies en el seu medi natural.

La ruta pel "Lago Vivo" conclou en l'Edifici d'Accés de l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències i, a més, oferix als participants l'oportunitat de continuar l'activitat amb un passeig amb bicicleta elèctrica fins a l'Albufera de València.

De moment, l'itinerari amb bici només està disponible per a grups, col·lectius o associacions amb inscripció prèvia.

Esta opció addicional proporciona als visitants l'oportunitat d'explorar la bellesa natural de la regió mentre recorren els paisatges típics de l'horta valenciana i posen en pràctica el coneixement adquirit durant la seua visita a l'Oceanogràfic.