A partir del dimecres 16 d'octubre, arriben a València una sèrie d'activitats gratuïtes obertes a tot el públic sota el nom de les Vesprades Verdes. Es tracta d'una iniciativa de l'Observatori del Canvi Climàtic englobada en el marc de la Capitalitat Verda Europea València 2024.
Seran tres sessions temàtiques amb continguts diferenciats, que se celebraran els pròxims dies 16 d'octubre, 13 de novembre i 10 de desembre. Les Vesprades Verdes de l'Observatori del Canvi Climàtic donen continuïtat a les realitzades sota el mateix títol que ha dut a terme l'Oficina de l'Energia en les últimes setmanes. Totes les sessions se celebraran en horari de 17.00 a 19.00 hores, i seran dirigides al públic adult, estudiant i familiar a partir de deu anys.
Este dimecres, 16 d'octubre, arranca el programa amb la sessió titulada "Alimentació responsable", en la qual es realitzarà un videofòrum, que inclourà temps de debat i ludoteca temàtica. Es projectarà documental "Renaixem", i es realitzarà un debat sobre el contingut del vídeo, animat pel personal educador de l'Observatori. També es mostrarà una cartografia dels punts de la ciutat on es poden trobar aliments provinents de l'horta de València. I, a continuació, les persones participants elaboraran un decàleg amb accions útils per a evitar el malbaratament alimentari. Finalment, es proposarà al públic assistent l'opció de participar en la ludoteca especial sobre alimentació (maleta dels agro-jocs).
El 13 de novembre s'oferirà el Taller d'expressió ambiental creativa a través del collage . Cada participant o grup de participants crearà un collage per a, a través d'esta tècnica artística, expressar personalment i mitjançant un llenguatge propi les emocions i punts de vista respecte a la relació actual i els vincles de l'ésser humà amb la naturalesa. Per a animar i donar peu al taller, es proposarà primer la visualització d'un parell de curtmetratges seguida d'un breu debat i introducció del canvi climàtic per part dels educadors. Es projectaran els vídeos "No més", del projecte Ciència en el Barri del CSIC, i "One Earth", de Romain Pennes.
Finalment, el 10 de desembre es realitzarà la sessió "Consum tèxtil responsable", en la qual, després de la visualització del documental "Zoom", d'À Punt, es realitzarà un debat animat per educadors, en el qual es convidarà les persones participants a expressar les seues impressions. Seguidament, es proposarà un taller creatiu de reutilització i transformació tèxtil en el qual es podrà aprendre a fabricar una bossa de roba a partir d'una samarreta en desús (no s'utilitzen agulles ni fil, simplement s'utilitzen tisores).