València

València viu un cap de setmana atípic de la Gran Fira sense la tradicional Batalla de Flors

Per raons sanitàries, no se celebrarà aquesta cita festiva que ha clausurat des de fa més d’un segle la Gran Fira de València

3 minuts

Batalla de Flors 2019-2
La COVID-19 no permetrà la celebració de la Batalla de Flors aquest cap de setmana a València. Per motius sanitaris, aquesta tradicional cita festiva no tindrà lloc i, per tant, no tancarà la Gran Fira de València com és habitual des de fa més d'un segle. Serà un cap de setmana atípic per aquesta raó i pel fet que l'espectacle pirotècnic previst per al dissabte 24 de juliol s'ha ajornat al 31 de juliol i 1 d'agost.La situació actual de la COVID-19 en la Comunitat Valenciana ha provocat en les últimes setmanes un enduriment de les restriccions. Tant és així, que el president de la Generalitat ha estés una de les mesures més severes, el toc de queda, a 77 municipis. L'arribada d'aquesta cinquena ona, per tant, està provocant molts maldecaps als organitzadors de la Gran Fira.Si bé ja es va anunciar fa unes setmanes que la tradicional Batalla de Flores no anava a permetre's per qüestions sanitàries, ara ha sigut el colofó pirotècnic final el que s'ha ajornat. L'augment de contagis ha sigut el motiu d'aquesta decisió, així com la recomanació de no promoure espectacles que generen aglomeracions de gent.Una de les possibilitats que es plantegen des de l'àrea de la regidoria de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València és la d'efectuar els trets a la 1 de la matinada. Això garantiria la soledat de l'acte i permetria complir els contractes pirotècnics, ja que es continuarien llançant els castells i mascletaes corresponents.Segons explicava el dimecres el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, la seua delegació s'ha posat en contacte amb les empreses pirotècniques i estan d'acord. En principi, les dues «mascletaes» nocturnes programades per al dissabte a les 23 hores (Vulcà i Alpujarreña) i els tres castells del dia 24 (Del Mediterrani, Valenciana i Zarzoso) s'han traslladat als dies 31 de juliol i 1 d'agost. I en cas que la corba de contagis no baixe, el tret es farà a la 1 de la matinada, ja amb el toc de queda.Pel que respecta a la resta del programa festiu, "les activitats, els monòlegs, tot s'ha fet amb normalitat i estan eixint molt bé", aclaria Galiana. Exemple d'això són els concerts de Vivers, que atrauen gran quantitat de públic i de moment no han succeït incidències ressenyables. L'aforament, entre altres coses, es va rebaixar de 3.000 persones a 1.800.

El Muvim se suma a la Gran Nit

Aquest dissabte 24 de juliol, el MuVIM no tancarà les seues portes a les 20 hores, com és habitual, sinó que mantindrà obertes les diferents exposicions que es poden visitar en el museu durant dues hores més, fins a les 22 hores. Un temps en el qual a més de poder visitar les exposicions, es podran realitzar visites guiades, tant a les mostres temporals, com a la permanent, per al que és necessària la reserva prèvia trucant al telèfon 96 388 37 30.Així, els visitants que ho desitgen podran gaudir de visites guiades a les exposicions ‘Visca Berlanga!’ (18.30 i 20 hores) i ‘De les pensions de Diputació a les beques Alfons Roig, 1863-2016’ (20.30h). A més, l'atractiva maqueta dedicada a la València del pare Tosca que presideix el vestíbul del MuVIM permetrà acostar-nos a la història viva de la ciutat amb les visites temàtiques ‘Memòria de la Fira de Juliol i altres festes de València’ (19.30h) i ‘València, Com has canviat!’ (21h).Durant la vesprada també serà possible realitzar visites a l'exposició ‘L'aventura del pensament’, reservant plaça en les passades que es realitzaran a les 16.10; 17.00; 17.50, 18.40 i 20 hores.Una intensa jornada amb activitats especials per a tots els públics, també per a les xiquetes i xiquets, per als quals el museu ha programat a les 18 hores el taller ‘El joc de la maqueta’, un joc basat en el Trivial amb el qual aprendran els monuments i edificis més emblemàtics de València.Donades les actuals circumstàncies, totes les activitats requereixen reserva prèvia en el punt d'informació del museu o telefonant al 96 388 37 30.