València tindrà el principal centre de dades per a la lluita contra el càncer a Europa

Aquest centre de dades i imatge mèdica estarà en l'Institut d'Investigació de La Fe de València

Guardar

Centre d'imatges per a  tractaments oncològics
Centre d'imatges per a tractaments oncològics

L'Hospital La Fe de València comptarà amb el principal centre de dades i imatge mèdica per a lluitar contra el càncer a Europa. La Generalitat Valenciana ha posat en marxa aquest centre que s'emmarca en el projecte European Cancer Imaging (Eucaim), inclòs en el programa Horitzó Europa de la Comissió Europea.

Principalment, aquest centre estarà dirigit a la investigació en imatge oncològica mitjançant la generació d'informació clínica i imatges mèdiques de qualitat, que possibiliten la implantació d'una medicina de precisió.

Una iniciativa que situa a la Comunitat Valenciana en l'avantguarda a Europa en el tractament del càncer. I és que aquesta plataforma permetrà al personal mèdic de tota Europa accedir a un atles d'imatges mèdiques de tumors. Una eina essencial per a la pràctica oncològica clínica, ja que es compartiran les dades i la informació per a avançar en els tractaments.

En aquest sentit, el director general de Coordinació de l'Acció del Govern, Juan Ángel Poyatos, ha destacat que suposarà un "gran avanç, ja que es podrà anticipar l'evolució de la malaltia i afinar més els tractaments".

Així mateix, ha assenyalat que serà "clau" per al desenvolupament de models d'Intel·ligència Artificial que permeten realitzar un diagnòstic primerenc i conéixer la resposta a un tractament oncològic específic en un pacient concret.

Poyatos ha afegit que "la Comissió Europea ha seleccionat a la Comunitat Valenciana per a la implantació del node de governança i organització d'aquest projecte després de valorar el sistema de salut i innovació".

Cal destacar que l'Institut d'Investigació de La Fe de València coordina el projecte European Cancer Imaging, amb la participació d'altres cinc institucions de la Comunitat Valenciana (Universitat Politècnica de València, Universitat de València, Institut Tecnològic d'Informàtica, i les empreses Quibim i S2 Grupo).

La infraestructura té l'objectiu d'abastar més de 100.000 casos de càncer fins a 2025.

Arxivat a:

Destacats