València

València subvenciona el seu ecosistema innovador

1 minut

Una persona dibuixa en una pissarra

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha aprovat una ajuda de 270.000 euros per a finançar el Centre de Gestió i Tecnologia Digital (CDTM) a València i 50.000 euros a l'associació industrial València Silicon Clúster (VaSiC). Amb això, l'Ajuntament dona un impuls important a l'ecosistema innovador de la ciutat. “L'objectiu és crear a València un nou model econòmic intel·ligent que posicione la ciutat com un referent en la creació de coneixement, talent i ocupació de qualitat, així com el desenrotllament de tecnologia i innovació”, ha afirmat la regidora Paula Llobet.

En el primer cas, l'òrgan col·legiat municipal ha aprovat concedir una subvenció nominativa de 270.000 euros —en tres anualitats de 90.000 euros cadascuna— a la Universitat Politècnica de València (UPV), per a finançar el Centre de Gestió i Tecnologia Digital a València (CDTM). Representants de la UPV i l'Ajuntament firmaran el preceptiu conveni que regirà les condicions de la subvenció municipal.

El CDTM connecta  estudiants de diverses disciplines amb empreses emergents, indústries i institucions acadèmiques i es formen com a innovadors que lideren la transformació tecnològica en la ciència i l'economia, utilitzant la mentalitat emprenedora adquirida. El Centre de Gestió i Tecnologia Digital de Munic és una institució mixta dels dos centres universitaris de la ciutat alemanya, la Universitat Ludwig-Maximilians i la Universitat Tècnica. El CDTM bavarés és reconegut per la seua distingida trajectòria en l'ensenyament i investigació de la tecnologia digital i oferix un programa d'estudis en Gestió de Tecnologia. Precisament, un equip directiu compost per doctorands i professors de centre alemany serà qui dirigisca el CDTM valencià.

València Silicon Clúster

Igualment, la Junta de Govern Local ha acordat este divendres atorgar una subvenció directa de 50.000 euros a València Silicon Clúster (VaSiC), una associació industrial constituïda per les principals empreses de microelectrònica i fotònica integrada que desenrotllen la seua activitat en la Comunitat, “per tractar-se d'una activitat d'interés públic i social”.

Els principals objectius de València Silicon Clúster són enfortir l'ecosistema valencià de microxips, intensificar la col·laboració entre tots els agents de i contribuir a l'atracció de nous projectes empresarials, tecnològics i d'inversió relacionats amb el sector.

Les empreses fundadores de VaSiC són MaxLinear, Analog Devices, ams Osram, Bosch, DAS Photonics, VLC Photonics / Hitachi, iPronics, Digital Health Data i Governança Industrial. La Universitat de València i la Universitat Politècnica de València són entitats col·laboradores del clúster i participen proactivament en el desenrotllament de totes les seues activitats.