València subvenciona el seu ecosistema innovador

Guardar

Una persona dibuixa en una pissarra
Una persona dibuixa en una pissarra

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha aprovat una ajuda de 270.000 euros per a finançar el Centre de Gestió i Tecnologia Digital (CDTM) a València i 50.000 euros a l'associació industrial València Silicon Clúster (VaSiC). Amb això, l'Ajuntament dona un impuls important a l'ecosistema innovador de la ciutat. “L'objectiu és crear a València un nou model econòmic intel·ligent que posicione la ciutat com un referent en la creació de coneixement, talent i ocupació de qualitat, així com el desenrotllament de tecnologia i innovació”, ha afirmat la regidora Paula Llobet.

En el primer cas, l'òrgan col·legiat municipal ha aprovat concedir una subvenció nominativa de 270.000 euros —en tres anualitats de 90.000 euros cadascuna— a la Universitat Politècnica de València (UPV), per a finançar el Centre de Gestió i Tecnologia Digital a València (CDTM). Representants de la UPV i l'Ajuntament firmaran el preceptiu conveni que regirà les condicions de la subvenció municipal.

El CDTM connecta  estudiants de diverses disciplines amb empreses emergents, indústries i institucions acadèmiques i es formen com a innovadors que lideren la transformació tecnològica en la ciència i l'economia, utilitzant la mentalitat emprenedora adquirida. El Centre de Gestió i Tecnologia Digital de Munic és una institució mixta dels dos centres universitaris de la ciutat alemanya, la Universitat Ludwig-Maximilians i la Universitat Tècnica. El CDTM bavarés és reconegut per la seua distingida trajectòria en l'ensenyament i investigació de la tecnologia digital i oferix un programa d'estudis en Gestió de Tecnologia. Precisament, un equip directiu compost per doctorands i professors de centre alemany serà qui dirigisca el CDTM valencià.

València Silicon Clúster

Igualment, la Junta de Govern Local ha acordat este divendres atorgar una subvenció directa de 50.000 euros a València Silicon Clúster (VaSiC), una associació industrial constituïda per les principals empreses de microelectrònica i fotònica integrada que desenrotllen la seua activitat en la Comunitat, “per tractar-se d'una activitat d'interés públic i social”.

Els principals objectius de València Silicon Clúster són enfortir l'ecosistema valencià de microxips, intensificar la col·laboració entre tots els agents de i contribuir a l'atracció de nous projectes empresarials, tecnològics i d'inversió relacionats amb el sector.

Les empreses fundadores de VaSiC són MaxLinear, Analog Devices, ams Osram, Bosch, DAS Photonics, VLC Photonics / Hitachi, iPronics, Digital Health Data i Governança Industrial. La Universitat de València i la Universitat Politècnica de València són entitats col·laboradores del clúster i participen proactivament en el desenrotllament de totes les seues activitats.

Destacats