València

València restaura la Reial Senyera del 1927

La restauració la durà a terme l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Generalitat

1 minut

1125 Restauració Reial Senyera (18)

La Reial Senyera que protagonitza cada any la Solemne Processó Cívica de la festivitat del 9 d'Octubre, si no hi ha cap contratemps, lluirà totalment restaurada en la seua pròxima baixada en el 9 d'Octubre de 2021, ja que tal com han anunciat avui l'alcalde del Cap i Casal, Joan Ribó, la regidora de Patrimoni Històric, Gloria Tello i la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, la Reia Senyera comença avui el seu treball de restauració per part de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Generalitat.

Segons l'alcalde de València, Joan Ribó, la Reial Senyera, "la bandera de tots els valencians i valencianes és, de cor, la representació del nostre valencianisme", i així doncs, sortirà avui del Museu Històric Municipal, on es custodia, per a ser restaurada a l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals. "Les banderes no duren eternament, i no és una frase simbòlica", ha comentat Ribó prosseguint que "les banderes estan fetes de teixit, de seda i or en aquest cas", i, per això l'Ajuntament comença ara el procés de restauració, que repararà alguns dels seus danys amb la professionalitat de l'equip tècnic de la Generalitat. El pas del temps li ha provocat uns certs arraps i mostres de la seua antiguitat.

La restauració d'aquesta ensenya, que data de 1927 serà una rèplica de l'original que amb els tècnics de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Generalitat (IVACOR) es duran a terme les labors de restauració del teixit, inclosos els elements de passamaneria i cordons.