València

València presenta la seua candidatura com a Capital Europea de la Innovació

La ciutat guanyadora rebrà un premi d'un milió d'euros

1 minut

Jardí del Túria de València

El Servei d'Innovació de l'Ajuntament de València, al costat d'un equip transversal format pel centre d'innovació Las Naves, la fundació València Activa i l'Oficina de Ciutat Intel·ligent, han presentat la candidatura de València a la Capitalitat Europea de la Innovació 2022 (iCapital Awards).

Una candidatura que reconeix i dona suport a les bones pràctiques en matèria d'innovació que estan implementant les ciutats europees. Així, la ciutat guanyadora no només serà nomenada com a Capital Europea de la Innovació, sinó que rebrà un milió d'euros, que es destinaran a millorar la capacitat de la ciutat com a motor innovador, situant-la a més com a punt de referència a nivell internacional.

D'altra banda, les dues ciutats classificades en segon i tercer lloc, amb les pràctiques d'innovació més disruptives que generen un impacte destacat, rebran un premi de 100.000 euros cadascuna.

La presentació d'aquesta candidatura és el resultat d'una moció presentada el passat 1 d'abril conjuntament per la Regidoria d'Emprenedoria i Innovació Econòmica i dels regidors d'Innovació i Gestió del Coneixement, i d'Agenda Digital i Administració Electrònica. Amb ella proposaven aprovar l'elaboració i presentació de la candidatura de l'Ajuntament de València als iCapital Awards 2022.

Així mateix, cal recordar que València ja va ser finalista en 2020 amb la seua estratègia d'innovació Missions València 2030, alçant-se com una de les sis millors ciutats en innovació. Aquest projecte va ser premiat amb 100.000 euros. No obstant això, la capital del Túria torna a repetir per a alçar-se, aquesta vegada, amb la capitalitat.

Els criteris d'avaluació que es tindran en compte són: experimentar conceptes, processos, eines i models de governança que demostren el compromís de la ciutat d'actuar com a banc de proves per a pràctiques innovadores; escalar i accelerar el creixement d'empreses altament innovadores, startups i pimes mitjançant l'establiment d'un marc jurídic favorable a la innovació; construir ecosistema; expandir i actuar com a model a seguir per a altres ciutats donant suport a la difusió i reproducció de solucions provades que impulsen l'ecosistema d'innovació local; i, finalment, les candidatures han de demostrar la seua visió estratègica a llarg termini, destacant les iniciatives innovadores que han contribuït positivament a la transformació de la ciutat i que secundaran encara més el desenvolupament d'un ecosistema d'innovació sostenible i resilient, assegurant la transició verda i digital.

Com ha assenyalat el regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement i alcalde en funcions, Carlos Galiana, "a Espanya i a Europa es parla molt bé de la innovació que ocorre a València i això és gràcies fonamentalment a la gran creativitat i talent d'aquesta terra i a la capacitat que ha demostrat aquesta ciutat i tot el seu ecosistema innovador de treballar junts en innovació".