València per davant de Barcelona o Madrid en matèria de mobilitat sostenible

D’acord amb el rànquing de Greenpeace, València és la segona ciutat espanyola millor valorada en mobilitat sostenible

Guardar

Movilidad Segura y Sostenible
Movilidad Segura y Sostenible

Moltes han sigut les polítiques de mobilitat que s'han dut a terme, des de l'Ajuntament de València, amb l'objectiu d'evolucionar cap a una ciutat més sostenible en la qual es prioritze l'ús de vehicles menys contaminants, com la bicicleta o el transport públic, enfront de l'ús massiu del vehicle privat. Tal ha sigut l'evolució que, fins i tot, des d'Europa han posat a València al punt de mira com una ciutat que ha sigut exemple de canvi cap a un model més sostenible.

Sense anar més lluny, València no solament s'ha convertit en la segona ciutat espanyola en la qual més s'utilitza la bicicleta, sinó que l'anell ciclista és una de les infraestructures valencianes més premiades. I és que, malgrat les crítiques dels partits de l'oposició, la ciutadania, amb l'increment de l'ús dels carrils bici, mostra el suport a les polítiques desenvolupades per la regidoria de Mobilitat, encapçalada per Giuseppe Grezzi.

Doncs bé, ara, València rep un nou reconeixement. D'acord amb el 'Rànquing de Mobilitat Urbana', encarregat per Greenpeace, València és la segona ciutat espanyola millor valorada en mobilitat sostenible amb una puntuació de 6,6 sobre 10, i a tan sols tres dècimes del primer lloc que l'ocupa Bilbao amb un 6,9.

D'aquesta manera, i després d'haver analitzat el compromís que els diferents ajuntaments tenen amb les seues polítiques de mobilitat, la seua oferta de transport públic, la seua xarxa de vies ciclistes, els seus nivells de contaminació i soroll o els carrers per als vianants, entre altres, València guanya la medalla de plata, i es posiciona davant d'altres grans ciutats, com Barcelona, Sevilla, Santiago de Compostel·la, Palma o Madrid, que només aconsegueix un 5,9.

L'estudi repassa les mesures executades, com els sis grans itineraris de preferència per als vianants, la implantació de camins escolars, la continuació del desenvolupament de la xarxa de vies ciclistes o la reordenació i nou disseny de la xarxa d'autobusos EMT València.

Així, d'acord amb l'ONG ecologista, les ciutats que ostenten el podi "destaquen per una aposta decidida per les maneres sostenibles, amb mesures de gran importància que estan permetent reduir l'ús del cotxe i millorar la qualitat de vida de la seua ciutadania". Així mateix, posa en relleu que València "comença a posicionar-se com 'smart city'", i ressalta el seu transport públic col·lectiu "realment bo i complet en sistema ferroviari", encara que remarca la necessitat de millorar la dotació actual d'aparcaments regulats.

Arxivat a:

Destacats