Un any més la ciutat de València es transforma en aparador educatiu a través de la XXlII Campanya «Per una ciutat en convivència». Els carrers acullen els 113 cartells elaborats pels xiquets i les xiquetes de diferents centres escolars de la ciutat, que estan exposats en el mobiliari urbà. València es transforma així en altaveu de la comunitat educativa i en espai de la reflexió i anàlisi.
Demà dijous, a les 11 hores, l'alumnat autor dels cartells participaran en la presentació pública de les seues propostes, en un acte que tindrà lloc en l'hemicicle de l'Ajuntament. Han participat en la campanya 41 centres educatius de València, amb el lema «L'horta i la ciutat, un binomi fantàstic». En les aules, i assistits pel professorat, l'alumnat ha reflexionat i ha plasmat en els dibuixos realitzats de manera col·lectiva, la importància d'eixe ben tan preuat que és l'horta valenciana, amb la seua cultura i les seues gents, així com sobre la importància del consum de productes de proximitat, dels mercats, i de què productes ens alimentem.
La regidora d'Educació, Maria Oliver, ha expressat el seu convenciment que «l'espai de l'horta que envolta la nostra ciutat és un cinturó de seguretat ecològica, que aporta beneficis per a la salut pública, proporciona una font saludable d'alimentació i neteja el nostre aire». «Des d'aquest equip de govern s'aspira a convertir-la en un potent recurs educatiu, com demostren projectes com ara els horts escolars o la sostenibilitat en el menú dels menjadors escolars. D'aquests aprenentatges depén el futur de les nostres ciutats i de la nostra gent», ha afegit la regidora.
En la campanya han participat estudiants d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Ensenyament Postobligatòria (Batxillerat, Cicles Formatius de Formació Professional) i Educació Especial, amb un total de 4.339 alumnes i alumnes, i 248 professores i professors. La campanya s'emmarca en el programa d'accions que impulsa Ajuntament de València en el marc de la xarxa de Ciutats Educadores.
«A més, la campanya transcendeix del marc escolar i ix als carrers per a implantar-se per tota la ciutat. València es converteix així en un en una agent dinamitzadora de l'espai urbà com a espai educatiu, i s'integra en la vida de l'escola. Suposa una convocatòria a la reflexió, a l'anàlisi i a la cerca o reforç de valors i pautes de socialització per part de la ciutadania per a aconseguir millors cotes de convivència cívica i democràtica pròpia de tota ciutat educadora», ha explicat la regidora.
Maria Oliver presidirà demà dijous, dia 17, l'acte de reconeixement i agraïment a la participació dels centres educatius, que tindrà lloc a l'Hemicicle Municipal. Com l'any passat, en finalitzar l'acte, l'alumnat i acompanyants realitzaran dos recorreguts en els autobusos turístics en els quals podran observar els seus treballs en els mupis de la ciutat.