Més d'una quarantena de llistes de música en valencià conformen el repertori que des de hui l'Ajuntament de València promociona i visibilitza en parcs, zones enjardinades i edificis municipals amb senyals que contenen un codi QR perquè la ciutadania es puga connectar a eixes playlists elaborades pel Gabinet de Normalització Lingüística. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, i la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, han presenciat l'inici de la senyalització en eixos espais dels barris i pobles de la ciutat per donar a conéixer el projecte 'Música, València!'. La primera placa amb codi QR s'ha col·locat al nou parc del carrer de Vinatea.
El repertori de música en valencià inclou fins a 44 llistes classificades en diferents categories: novetats, gèneres, moments i temàtiques. Estan disponibles en les plataformes Spotify i YouTube (envalenciàVLC). "Volem estendre per tota la ciutat a través dels codis QR aquest patrimoni cultural tan important", ha destacat Notario.
L'objectiu del projecte és difondre la gran varietat d'estils i artistes de la música en valencià, amb una gran presència de la música urbana (trap, reggaeton, electrònica, indie, rap...). Per fer-ho possible aquest divendres ha començat a senyalitzar-ne l'accés a les llistes de música amb un codi QR en parcs i edificis municipals. Aquest codi dona accés al web del projecte (https://bit.ly/2Z0NIQj) i permet triar en quina plataforma es volen escoltar, Spotify (https://spoti.fi/3aKmpwj) o YouTube (https://bit.ly/3xxBjzQ), on també es pot gaudir d'una llista de reproducció amb més d'un centenar de cançons en versió karaoke (https://bit.ly/2S27gjx) de grups i cantants com La Fúmiga, Samantha, Txarango o Manel.
Hi ha previst que a mitjan gener estiguen disponibles aquests accessos via codis QR en parcs de tots els barris i pobles de la ciutat. A continuació, es replicarà l'acció en altres espais de la ciutat, en format d'adhesius de vinil. I, en una segona fase, es preveu que se senyalitzaran en platges i grans jardins. A més, d'això, també s'hi pot accedir a través de la xarxa d'internet municipal WiFi4EU. En total, l'Ajuntament invertirà 2.360,71 euros en la primera fase del projecte, amb 550 plaques i 700 vinils amb els codis QR.
"Des de l'Ajuntament de València hem elaborat el que probablement és el repertori més gran de llistes de música en valencià publicat fins al moment i volem que tota la ciutadania puga disfrutar d'eixe gran tresor que tenim", ha afirmat Notario. Per la seua part, el vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha destacat "la col·laboració que des de la Delegació de Jardineria Sostenible i Renaturalització de la Ciutat hem mantingut amb l'Àrea de Gestió de Recursos per acostar als espais enjardinats i als parcs de la ciutat la música en valencià amb una iniciativa tan interessant com aquest projecte 'Música, València!'".
El compte del Gabinet de Normalització Lingüística en Spotify compta actualment amb més de 2.150 seguidors. El canal de YouTube, amb vora 350 subscriptors, disposa també d'una llista de karaokes en valencià, que juntament amb la de novetats, són les més reproduïdes. Des de l'Ajuntament es destaca "el caràcter participatiu del projecte, que admet suggeriments tant de llistes com de cançons a través de l'adreça electrònica musicavalencia@valencia.es".