València

València i la ciutat austríaca de Graz estrenyen relacions a través de la capitalitat Mundial del Disseny

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, assisteix a la Design Month Graz, Festival del Disseny

1 minut

Façana de l'AJuntament de València

València es postularà com a candidata per pertànyer a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, tal com ha anunciat la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, que, durant l'obertura del festival del Disseny de Graz (Àustria), ha destacat "l'oportunitat que suposa la World Design Capital València 2022 per situar València com a referent de la creativitat, la cultura i la innovació".

Del 7 de maig al 12 de juny, la ciutat austríaca de Graz, que forma part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO a la categoria de disseny, acull el mes del Disseny. Este festival de disseny anual destaca una àmplia gamma de disciplines amb una àmplia i variada programació d'esdeveniments. Durant tot un mes, la ciutat és escenari d´exposicions, tallers, trobades, presentacions i multitud d´activitats de dissenyadors, disseny local, institucions i àmbit empresarial. El programa se centra en la transició verda, un procés de transformació a escala europea en què el sector creatiu juga un paper clau. Organitzat per la xarxa Creative Industries Styria, el Design Month Graz ofereix una plataforma per emfasitzar la importància del disseny en els diferents àmbits de la vida quotidiana i la rellevància econòmica dels processos creatius com a clau per fer front als reptes de futur. Graz, ciutat universitària per excel·lència, va ser nomenada Capital Europea de la Cultura l'any 2003.

Maite Ibáñez, en representació de l'Ajuntament de València, i Silvia Flórez, representant de València Capital Mundial del Disseny 2022, han estat rebudes per l'alcaldessa de la ciutat, Elke Kahr i durant el cap de setmana participen en les activitats programades. A la benvinguda hi han participat Eberhard Schrempf (Director General, Indústries Creatives Estyria), Elke Kahr (Alcaldessa de Graz), Günter Riegler (regidor d'Economia, Turisme i Cultura de l'Ajuntament) i Kurt Egger (Secretari General de la Lliga Econòmica Àustriaca).

Durant el seu discurs d'obertura, Ibáñez ha destacat "l'oportunitat que suposa la World Design Capital València 2022 per situar València com a referent de la creativitat, la cultura i la innovació". "Les indústries culturals són un motor econòmic fonamental per a les ciutats, generadores de feina, riquesa, benestar i cohesió social. A més, el sentit mediterrani de València la defineix com una ciutat acollidora, que posa en valor la seua història i herència de diversitat i mestissatge; de patrimoni i arts".

"La capitalitat mundial és una oportunitat per connectar el disseny en diferents àmbits de la societat, la innovació o les tecnologies. El disseny, més enllà de la celebració que dura un any, ha esdevingut una marca de ciutat, perquè connecta la creació, la indústria i la participació".

"Des d'esta idea, volem postular València com a candidata per pertànyer a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO en la categoria de disseny". Una xarxa creada per promoure la cooperació entre les ciutats que identifiquen la creativitat com a factor estratègic de desenvolupament urbà sostenible. Una xarxa per posicionar les indústries culturals al centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament en l'àmbit internacional.

Per tot això, considerem que és el moment idoni per posar este projecte en marxa, ja que la World Design Capital ha consolidat un treball de documentació, de cohesió, d'activitats i d'implicació de tota la ciutat que necessita generar un projecte de futur".

"Des de la ciutat de València, tenim la voluntat de treballar conjuntament, teixint xarxes amb altres ciutats creatives, de manera que generem sinergies i oportunitats entre totes. La rellevància del disseny a les nostres vides permet que la ciutadania, juntament amb les polítiques públiques, mantinga una complicitat amb els professionals del disseny i amb la creació dels nostres espais de vida".