València i Amsterdam creen ponts per a fomentar el desenvolupament de l'ecosistema innovador i tecnològic valencià

Guardar

 Delegació valenciana d'Amsterdam
Delegació valenciana d'Amsterdam

València i Amsterdam han creat ponts per a fomentar el desenvolupament de l'ecosistema innovador i tecnològic, a través de la creació de sinergies i l'intercanvi de bones pràctiques. Aquest ha estat el principal propòsit de la delegació valenciana que va visitar aquesta setmana la capital holandesa per a conéixer de primera mà les polítiques i projectes que han situat a l'ecosistema de la capital holandesa com un dels més dinàmics i potents d'Europa.

"La visita de la delegació valenciana a la capital holandesa ha sigut fructífera, perquè ens ha permés conéixer de primera mà projectes de referència a nivell europeu, intercanviar coneixements i forjar col·laboracions que contribuiran al posicionament estratègic de València com a ciutat clau en l'economia del coneixement", ha explicat la responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

Durant els dos dies de duració de la visita, la delegació va mantenir trobades amb alguns dels principals agents holandesos, tant públics com privats, lligats a l'emprenedoria tecnològica i innovadora amb l'objectiu de conéixer projectes d'èxit, internacionalitzar i posicionar l'ecosistema valencià, atraure inversió a la ciutat i generar una transferència de coneixement que redunde en el creixement de tots dos ecosistemes.

En la primera jornada la delegació valenciana va visitar The Next Web Space, un edifici de 6.000 metres quadrats en ple centre de la ciutat des d'on operen i connecten 50 startups. En aquest lloc es van trobar amb Patrick de Laive, founder i CTO de The Next Web, el principal esdeveniment de tecnologia desenvolupat en el continent.

Després d'aquesta primera presa de contacte, la delegació es va traslladar a les oficines de Startup Amsterdam, l'entitat homòloga de València Activa, on es va reunir amb Bas Beekman, director d'Startup Amsterdam i amb Peter de Kruijk, director d'Amsterdam International Business, amb els quals van intercanviar experiències i van compartir programes impulsats per sendes administracions per a afavorir els ecosistemes locals.

"Amsterdam és una ciutat en la qual hi ha més de 80.000 persones treballant per a companyies tecnologies, i això és el que volem per a València, ser un pol d'atracció i retenció de talent on es generen més ocupacions i de major qualitat", ha explicat la regidora Pilar Bernabé.

Durant la segona jornada, la delegació valenciana es va reunir amb Andy Lürling, fundador del fons d'inversions Lumo Labs, especialitzat a impulsar projectes en fase seed.

Després d'aquesta primera trobada, es van dirigir a les instal·lacions d'un altre dels grans fons d'inversió de referència al país, el Dutch Founder Fund, on es van reunir amb Laurens Groenendijk, un dels socis fundadors del fons, una referència en l'ecosistema de startups a nivell mundial (creador de Just-eat); i amb Das Dieter, cap d'operacions de l'entitat, qui van donar algunes claus de creixement extrapolables a les startups valencianes i on es van establir les bases d'una pròxima col·laboració.

També la delegació va poder conéixer B Amsterdam de la mà de Robin Slijkhuis, de l'àrea de New Business, un espai de més de 40.000 metres quadrats que concentra el major ecosistema de startups d'Europa. "Un clar exemple del que volem per a la nostra ciutat", ha apuntat Bernabé.

Finalment, la delegació va visitar Circl en companyia del seu director, Mijern van den Bergh. Es tracta d'un espai 100% sostenible desenvolupat per un dels principals bancs del país, ABN AMRO, tota una referència arquitectònica i conceptual en la qual connecten els projectes més capdavanters del país.

"Des de València Activa, a través de VLC Tech City, treballem per a posicionar València com a hub de referència en matèria d'innovació i tecnologia, i les relacions amb altres ciutats com Amsterdam, que són referents en parlar d'emprenedoria innovadora, són fonamentals per a aprendre, intercanviar coneixements i crear sinergies, perquè ens coneguen i sàpien el que fem i com ho fem", ha indicat Pilar Bernabé.

La delegació valenciana, que va seguir una nodrida agenda elaborada pel programa Tech Ecosystem X Impact By Social Nest Foundation, va estar formada pel coordinador de Desenvolupament Econòmic, Julio Olmos; el subdirector d'emprenedoria de València Activa, Javier Mateo; i també va comptar amb la participació de Margarita Albors, fundadora i presidenta de Social Nest Foundation i Krloos Rivera, Chief Entrepreneurship & Tech Impact Officer de la mateixa organització, grans coneixedors de l'ecosistema holandés i referents del talent local.

Arxivat a:

Destacats