València

València es posiciona com la primera ciutat espanyola a aplicar la neurociència a l'alimentació

L'startup italiana Thimus ha sigut l'última empresa a aterrar a València consolidant la ciutat com un hub tecnològic de referència

1 minut

Presentació startup Thimus

L'ecosistema empresarial i emprenedor de València continua creixent. En esta ocasió ho fa de la mà de l'startup italiana Thimus, pionera en l'ús de la neurociència cultural aplicada a l'alimentació, que s'ha instal·lat en la Farinera – centre d'innovació de l'Ajuntament de València – per a posar en marxa un projecte que millorarà la competitivitat i l'eficiència del sector alimentari valencià. I tot això amb el suport tant d'Invest in València (l'oficina d'inversions del consistori) i Cambra de Comerç.

Com ha explicat la regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions de l'Ajuntament de València, Paula Llobet, "València ha llançat l'estratègia 'València Innovation Capital', basada en la col·laboració publicoprivada, que té com a objectiu dotar a les empreses de les infraestructures necessàries perquè puguen aterrar de manera senzilla a la ciutat. Per a això, els oferim un espai de treball on poden estudiar el mercat, analitzar els clients potencials i la ubicació de l'empresa, facilitant la seua instal·lació a València".

A més, ha continuat Llobet, "no ho fan sols, sinó que este procés el duen a terme de la mà d'Invest in València, de Cambra de Comerç i, per descomptat, de tot l'ecosistema que es troba en la Farinera: des de l'associació de Startups, fins a universitats, empreses, corporates o spin-off. Gràcies a esta col·laboració, aconseguim que noves empreses decidisquen instal·lar-se a la nostra ciutat, generant negoci i llocs de treball de qualitat".

Presentació del projecte de Thimus

La neurociència aplicada a l'alimentació

El fundador i CEO de Thimus, Mario Ubiali, ha presentat el seu projecte – que ja ha començat a funcionar a la ciutat de València – i ha realitzat una demostració en viu de la seua tecnologia, que permet obtindre i analitzar dades cerebrals en temps real per a transformar-los en coneixements sobre el comportament i les preferències dels consumidors. L'empresa es definix com una ferramenta única que ajuda el món a comprendre millor l'experiència humana amb el menjar a través de la neurociència.

Una tecnologia pionera que, com ha apuntat la regidora Paula Llobet, "aportarà dades sobre les percepcions que el client, que és el consumidor final, té sobre diferents aspectes d'un producte: l'aparença, l'olor o el sabor. Amb totes estes dades, les empreses podran adaptar el producte abans de llançar-lo al mercat tenint més possibilitats d'èxit; perquè del que es tracta és d'utilitzar la tecnologia i les dades per a prendre decisions més intel·ligents, ser més eficients i disminuir costos".

Per part seua, el CEO de Thimus, Mario Ubiali, ha afirmat que "l'obertura de nostra House Of Humans a València és increïblement emocionant i representa la culminació d'un llarg viatge. Des de fa 5 anys Thimus ha explorat el potent ecosistema de València i ha aprés com l'energia especial entorn de la innovació alimentària sembla concentrar-se en esta màgica ciutat. Tindre un punt de presència ací és només el començament d'un creixement exitós a Espanya i esperem continuar unint forces amb innovadors d'idees afins."

La regidora d'Innovació, Paula Llobet, testant la tecnologia pionera de Thimus

En el House of Humans de Thimus a València, les empreses del sector alimentari podran accedir a tecnologia avançada que permet entendre científicament com els humans perceben la textura, fragància i sabor dels aliments, així com l'impacte de les influències culturals en l'experiència sensorial. Esta combinació de neurociència i anàlisi de dades oferix un marc integral per a millorar la creació de productes, la investigació de consumidors i la reformulació de productes alimentaris.

València se situa, d'esta manera, com la primera ciutat espanyola a incorporar esta tecnologia, formant part d'una xarxa més àmplia que inclou presència a Milà, Wageningen (Països Baixos), i Budapest (Hongria).

"Este és el tipus d'empresa que volem atraure a València, amb talent i tecnologia innovadora que ens ajudarà a resoldre els reptes que tenim com a ciutat", ha remarcat la regidora Paula Llobet.

Per part seua, responsables d'Invest in València han posat en valor que "l'arribada de Thimus a València reforça la nostra posició com un hub d'innovació tecnològica. Esta col·laboració és un clar exemple de com València s'està convertint en un imant per a empreses disruptives".

El procés

Thimus ha sigut un participant destacat en ftalks, la trobada internacional sobre el futur de l'alimentació creat per KM ZERO, des de la seua primera edició a València. Invest in València va conéixer a Thimus en una de les seues accions d'atracció d'inversions – durant un side event organitzat en el marc de ftalks 2023 –. Esta relació ha sigut clau per a atraure a Thimus a la nostra ciutat i establir una base sòlida per a la seua expansió. L'startup continua col·laborant activament amb KM ZERO i explorant més sinergies per a continuar aportant valor de manera conjunta a la indústria alimentària.

En març de 2024, Thimus va tancar un acord amb Línea Verde, una empresa italiana d'alimentació amb seu a València, la qual cosa va reforçar la seua decisió de crear un hub a la ciutat. L'startup té plans ambiciosos per a integrar-se activament en l'ecosistema innovador de València. Ja té preparades noves accions amb AINIA, per a explorar noves oportunitats de col·laboració i expansió.

A més, ha rebut suport per part de l'equip de València Innovation Capital, per a fomentar el seu desenvolupament en la Farinera. Esta estratègia de la regidoria d'Innovació té com a objectiu fomentar una ciutat dinàmica, diversa i creativa que siga el hub d'innovació tecnològica de referència del Mediterrani. Esta estratègia promou la col·laboració publicoprivada, ser catalitzadora de l'ecosistema d'innovació i emprenedoria tecnològica de la ciutat i cerca generar ocupació de qualitat i d'alta qualificació a València.

"La tecnologia és el com, i l'ésser humà és el perquè. València Innovation Capital aposta per resoldre els problemes reals de la ciutat amb una innovació pròxima que siga efectiva i tinga un impacte directe en la vida de les persones", ha conclòs Llobet.

Etiquetes: