València

València encarrega un estudi per a conéixer la situació de les persones majors després de la pandèmia

1 minut

Una parella de persones majors caminant

La Regidoria d'Envelliment Actiu de l'Ajuntament de València continua avançant en el seu projecte de Ciutat Amigable amb les Persones Majors i, en aquesta línia, ha encarregat un estudi a la Universitat de València perquè actualitze les dades sobre la situació de les persones majors després de la pandèmia. Així ho ha anunciat la regidora d'Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, després de mantenir una reunió amb la Defensora de les Persones Majors, Asunción Pérez Calot, i la presidenta de l'Associació Valenciana de Geriatria i Gerontologia, Sacramento Pinazo, per a abordar tots els temes relacionats amb València Ciutat Amigable per a les Persones Majors. Bernabé, a més, ha volgut traslladar les condolences de l'Ajuntament de València a les víctimes del tràgic accident ocorregut en la matinada de hui en una residència de majors de la localitat de Montcada: "Nostra més absoluta solidaritat i afecte per a les famílies de les víctimes".

"Hem acordat actualització de les dades sobre la situació de les persones majors a la ciutat perquè el diagnòstic de la ciutat ha canviat completament per les circumstàncies de la pandèmia. Cal tornar a revisar en quina situació està el col·lectiu de persones majors, com han de preparar-se les ciutats per a situacions com les que hem viscut per la covid-19 i per això hem acordat que elaborarem un diagnòstic amb la Universitat de València per a, en el marc d'aquest projecte, veure quines coses hem de millorar i treballar en els pròxims mesos i anys per a ser realment una ciutat amigable amb les persones majors aquesta època postcovid", ha explicat la regidora d'Envelliment Actiu.

Bernabé ha destacat que en la reunió també s'ha abordat un altre dels projectes que està impulsant fermament el consistori valencià com és el de Bancs Amigables amb les Persones Majors: "València és una ciutat amigable amb les persones majors i, per això, volem que tots els servicis que es presten a la nostra ciutat siguen amigables amb les persones majors i això també passa per la banca. Treballarem amb la Defensora de les Persones Majors i amb les entitats bancàries i amb tots els agents relacionats per a corregir eixa bretxa digital que existeix entre les persones majors també amb les entitats bancàries. És una cosa de tots en la qual tots eixirem beneficiats perquè aquesta ciutat i aquesta societat li ho deu a les persones majors després dels terribles mesos i aquests dos anys que hem passat de pandèmia", ha explicat.

En la mateixa línia, l'edil ha indicat que l'Ajuntament de València està treballant per a acabar amb la bretxa digital de les persones majors en totes les àrees. Per a això, ha subratllat, s'està desenvolupant un programa de formació en competències digitals de la mà de la Defensora de les Persones Majors, les entitats bancàries i altres entitats. "València és una ciutat amigable amb les persones majors i continuarem treballant perquè així siga i, per tant, els seus servicis també han de ser amigables amb les persones majors", ha finalitzat.