València

València elimina la vegetació de la séquia del Canut de la Molinera per a millorar el drenatge

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valia, ha indicat que els treballs permetran que la séquia mantinga la màxima capacitat de desguàs

1 minut

La Regidora de Transparència i Govern Obert, Elisa Valía

El Cicle Integral de l'Aigua ha iniciat la neteja de la séquia del Canut de la Molinera per a millorar el drenatge de les conduccions en els barris de la Punta, Encorts i Fonteta de Sant Lluís en previsió de les precipitacions que solen produir-se en aquesta època de l'any. Els treballs, adjudicats a una empresa especialitzada, consisteixen en la retirada de la vegetació, arbustos i canyes que poden interferir en la conducció de l'aigua.

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha explicat que els treballs de neteja i drenatge d'aquesta séquia tenen un pressupost de 16.495 euros. "Estem realitzant una intervenció en la séquia del Canut de la Molinera amb la finalitat de mantindre la màxima capacitat i fluïdesa en el desguàs d'aquesta infraestructura hídrica, la desembocadura de la qual a l'assarb es realitza mitjançant caragols sense fi per a elevació i evacuació de l'aigua", ha explicat Valía.

La séquia del Canut de la Molinera forma part de la xarxa de francs i marjals i recorre el terme municipal en un tram que s'inicia al costat de la V-15 (l'autovia del Saler). La infraestructura discorre ortogonal al nou llit del Túria, travessa subterràniament les vies fèrries d'Adif i desguassa en l'assarb situat al costat de l'estació depuradora de Pinedo. Al llarg del seu traçat, recull les afluències de diverses séquies que aboquen els seus escolaments en períodes de temps estable i els seus drenatges i desguassos en època de pluges. El més cabalós és el Comú de Momperot, la conca del qual abasta des de la Fonteta de Sant Lluís fins a la seua escomesa al Canut. Altres séquies canviades de nom que també acaben en el Canut són entre altres la de Fabiana, Comunet del Fiscal, La Font d'Encorts, l'Agulla i la del Pou d'Aparisi entre altres.

La Delegació del Cicle Integral de l'Aigua, a través del seu servici i en concret de la Secció de Control del Medi Ambient, Francs, Marjals i Extremals, manté periòdicament esta xarxa de séquies amb la seua doble funció de reg i de drenatge de les zones urbanes dels Poblats del Sud, "procurant en tot moment la neteja dels seus llits i destinant mitjans personals i econòmics per a tal fi, sent en algunes zones àrdua tasca, a causa de la proliferació de canyars, espècie invasora de ràpid creixement", ha explicat Valía.