València

València destina 7,8 milions d'euros per a millores en el cicle integral de l'aigua

La Junta de Govern local ha aprovat també 149 ajudes per a autònoms i pimes dels sectors tradicionals

1 minut

Borja Sanjuan, regidor d'Hisenda, i Sergi Campillo, vicealcalde de València

La Junta de Govern ha aprovat el projecte per a la renovació i millora de la xarxa de distribució d'aigua en els barris de l'Amistat, Benicalap, Orriols i Torrefiel per un import de 6,7 milions d'euros. També es duran a terme millores en les instal·lacions de la potabilitzadora del Realón.

El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuan, ha assenyalat que per l'obsolescència de les instal·lacions "s'estaven havent de fer actuacions de manteniment constants. El que farem és millorar aquesta xarxa i garantir el servei d'aigua potable de la millor qualitat i sense que hagen de patir cap mena de problema les persones usuàries".

A més, i també dins de les actuacions relatives al Cicle Integral de l'Aigua, la Junta de Govern Local ha aprovat el projecte per a renovar les instal·lacions de la planta potabilitzadora del Realón i l'adjudicació del contracte de manteniment de les fonts ornamentals de la ciutat per 2,7 milions d'euros, per un període de cinc anys.

Ajudes als sectors tradicionals

La Junta de Govern Local ha aprovat 149 ajudes per a pimes i autònoms dels sectors tradicionals i de les falles. El regidor d'Hisenda ha assenyalat que "l'objectiu era que cap dels autònoms i les pimes es quedara fora. Per això es va ampliar la primera línia d'ajudes dotada amb 300.000 euros i es va ampliar amb una altra dotada amb 200.000".

Sanjuan ha afegit que "s'ha atés el cent per cent de les sol·licituds que complien els requisits. Ajudarem a unes empreses que són les que més han patit aquests dos anys d'aturada d'activitats culturals". En total s'han destinat 470.000 euros a aquestes ajudes.

La quantia de la subvenció ha sigut de fins a un màxim de 3.000 euros per cada persona o entitat sol·licitant. A més, amb la finalitat de promoure l'activitat en el barri de Ciutat Fallera, les activitats que es desenvolupen en el barri han sigut subvencionades amb una quantia addicional de 1.000 euros.

Pressupostos municipals

D'altra banda, el regidor d'Hisenda ha informat que ja hi han traslladat als diferents serveis municipals les normes per a l'elaboració dels pressupostos per a l'any vinent: "este govern té un bon costum que és ser una de les primeres corporacions d'Espanya que aprova el seu pressupost municipal any rere any".

Sanjuan ha afegit que "esperem un pressupost que s'estabilitze en les xifres de pressupost històric que ja vam aprovar l'any anterior que per primera vegada va superar els mil milions d'euros". El que es farà, segons ha assenyalat el regidor d'Hisenda és "fer una previsió pressupostària de tots aquells increments de costos que estan derivats d'aquesta situació de crisi per la guerra d'Ucraïna i la inflació" i ha afegit que els pressupostos han portat "una senda de sanejament molt important que l'exercici anterior va permetre dur a terme un impuls històric a la inversió. Aquest és el primer any en la història d'aquest Ajuntament en què hi ha més pressupost d'inversions que deute total. En el següent any ens permetrà assumir sense haver de fer ajustos pressupostaris les conseqüències de la pujada de preus".