A través de l'estratègia d'innovació de l'Ajuntament de València, València Innovation Capital, i el laboratori Sono·lab, l'edifici de Las Naves presenta propostes que destaquen l'evolució del so explorant l'univers des de diverses perspectives: des de les avantguardes experimentals, amb el cicle de concerts Super·lab, que va celebrar ahir la seua 11a edició, fins a les icones de la música portàtil amb l'exposició que s'inaugura esta vesprada a les 19 hores.
"Sono·lab, com a part de l'estratègia València Music City 25-30, és un clar exemple de com la innovació i la tecnologia poden transformar la cultura i la manera en què experimentem el so. A través d'exposicions, tallers i concerts, el laboratori mostra com els avanços tecnològics han canviat la manera d'escoltar i viure la música, redefinint els límits de l'art sonor. Amb València Music City i este laboratori, la ciutat reforça l'aposta per la música com a eina d'innovació cultural i de cohesió social, alineant el seu ecosistema i afavorint el desenrotllament i promoció de la indústria", destaca Paula Llobet, regidora d'Innovació.
Ahir, el 26 de març, Sono·lab va reunir dues figures clau de l'experimentació musical: Pierre Bastien (França) i Dr. Truna (Espanya), que conformen el duo Electric Totems. Amb trajectòries que es remunten als anys 80, Bastien i Truna han treballat en la intersecció de l'art sonor, la construcció d'instruments i la música experimental. Ahir, el duo va presentar paisatges sonors que transiten entre el free jazz, el dark ambient, la música concreta i la industrial, combinant sons tribals i drons envolupants amb estructures caòtiques que busquen l'harmonia en el desorde.
Hui, 27 de març a les 19 hores, l'edifici de Las Naves es convertix en un viatge a través del temps amb la inauguració de l'exposició "Amb la música a una altra banda, la portabilitat del so", una mostra que explora l'evolució dels dispositius d'àudio portàtils des de primeries del segle XX fins a l'era digital i l'impacte en la nostra cultura.
Organitzada per la Col·lecció Alfaro Hofmann i Sono·lab, l'exposició, que romandrà oberta al públic fins al 8 de maig, exhibix una acurada selecció de dispositius d'àudio que il·lustren la transformació tecnològica i cultural de la música portàtil al llarg del temps, des dels gramòfons i les ràdios de vàlvules fins als reproductors d'MP3.
Els visitants podran admirar peces icòniques com gramòfons portàtils, ràdios de transistors, walkmans, discmans i iPods, així com una varietat de suports d'àudio, des de discos de pissarra i vinil fins a cintes de casset i CDs. L'exposició també inclou material gràfic d'època, com a publicitat, embolcalls i manuals, que contextualitzen els objectes i l'impacte en la societat.
A més de l'exhibició de dispositius, l'exposició oferix una experiència immersiva a través de performances sonores que permeten als visitants escoltar com sonaven els diferents aparells i formats de cada època.
Informació:
Exposició "Amb la música a una altra banda, la portabilitat del so"
Dates: Del 27 de març al 8 de maig
Lloc: Edifici Las Naves (carrer de Joan Verdeguer, 16, 46024 València)
Organitzen: Col·lecció Alfaro Hofmann i Sono·lab (Ajuntament de València)
Entrada: Lliure
València Innovation Capital i València Music City
L'estratègia València Innovation Capital, de la Regidoria d'Innovació, pretén fomentar una ciutat dinàmica, diversa i creativa, que siga el pol d'innovació tecnològica de referència del Mediterrani. Dins d'esta visió, l'estratègia València Music City 25-30 es consolida com una iniciativa clau per a potenciar el paper de la música en la transformació urbana.
Projectes com Sono·lab reflectixen el compromís de la ciutat amb la innovació cultural i la música com a motor de canvi, alineant-se amb les estratègies urbanes que busquen millorar la qualitat de vida de la ciutadania a través de la creativitat i la tecnologia.