València comptarà amb una ajuda de 300 euros per fill a partir de 2025

Catalá ha anunciat el Pla de Conciliació i Maternitat que posarà en marxa a la ciutat el pròxim any

Guardar

Imatge d'un bebé
Imatge d'un bebé

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha donat compte, este dilluns, en el Debat sobre l'estat de la ciutat dels assoliments aconseguits en este primer any de mandat, i ha anunciat algunes de les actuacions que posarà en marxa per a construir la València del futur. Així, per a la primera edil, apostar per la conciliació familiar és sinònim d'"apostar per la igualtat". D'esta manera, Catalá ha anunciat una inversió de més de 3 milions d'euros per a la posada en marxa del Pla de Conciliació i Maternitat a la ciutat.

Este pla comporta l'execució d'una sèrie d'accions que tenen com a objectiu facilitar la conciliació de les famílies nombroses i monoparentals. Així, s'estendrà la gratuïtat de l'educació de 0 a 3 anys al mes de juliol; se subvencionaran les matineres; s'augmentaran les beques menjador; les escoles d'estiu dels col·legis municipals seran gratuïtes; i a més, Catalá ha anunciat una ajuda directa de 300 euros per nounat a partir de l'1 de gener de 2025.

Com ha posat en valor l'alcaldessa de la ciutat, "ens vam comprometre a treballar per a la ciutadania, i ho estem complint". En aquest sentit, en el terreny econòmic, Catalá ha posat l'accent en la "major baixada d'impostos de la història de la ciutat, que ha permés un estalvi de més de 60 milions d'euros". Entre les accions dutes a terme, la primera edil ha destacat la reducció del 20% de l'IBI; la bonificació del 95% de la plusvàlua per herència; la reducció del 50% de la taxa de clavegueram; o les ajudes als comerços tradicionals de la ciutat.

Debat sobre l'estat de la ciutat de València 2024
Debat sobre l'estat de la ciutat de València 2024

Així mateix, Catalá ha destacat "el gir radical que ha donat la ciutat de València amb un govern que no sols ha permés que els diners es quede en la butxaca del ciutadà, sinó que, a més, no s'ha traduït ni en un augment del deute ni en una reducció de les inversions". En este sentit, l'alcaldessa de València ha assenyalat que "en 2024, l'Ajuntament de València tancarà l'exercici amb un 33% menys de deute, passant de 225 milions d'euros a 150 milions".

A més, "enguany, portem un 12% més d'inversions executades". En este punt, María José Catalá ha posat en valor el pla de reactivació econòmica de la ciutat que s'ha centrat a desbloquejar i agilitzar les llicències d'activitats i d'obres, i ha posat d'exemples la reactivació de la ZAL; la remodelació del passeig marítim de la ciutat; la reurbanització de l'entorn del Museu de Belles Arts; o el centre multidisciplinari terciari de Malilla, entre altres.

Finalment, l'alcaldessa de València ha acabat la seua intervenció en el Debat sobre l'estat de la ciutat exigint la reforma del sistema de finançament local amb l'objectiu de "garantir una major participació dels ajuntaments en els Ingressos de l'Estat. El percentatge corresponent al finançament local s'ha de llevar directament dels Ingressos de l'Estat, de forma totalment independent del finançament autonòmic", ha puntualitzat.

Destacats