L'Ajuntament de València i Cambra València han assessorat a més de 670 emprenedores en dos anys gràcies a la col·laboració que desenvolupen a través del punt PAEM (Programa de Suport Empresarial a les Dones). Aquest punt de referència que es plantegen l'autoocupació com una manera de desenvolupar l'esperit emprenedor de les dones valencianes s'emmarca dins dels servicis impulsats per Treballem Igual. La mitjana de les usuàries d'este servici són dones d'entre 25 i 45 anys, amb estudis universitaris i en situació de desocupació superior a l'any.
La regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha explicat que "en 2021 el PAEM s'ha consolidat com a punt de referència per a les valencianes que es plantegen l'autoocupació, perquè en un any el nombre de persones ateses ha crescut quasi un 20%". "I per aquesta raó –ha explicat- la Junta de Govern Local ha aprovat un conveni de col·laboració per a la seua continuació, amb un increment de l'import que passa dels 12.370 euros habituals d'altres anys a 23.100 euros".
Per part seua, el president de Cambra València, José Vicente Morata, ha indicat que "estem molt satisfets amb els resultats d'aquest programa perquè el nostre equip ofereix informació i assessorament a les emprenedores, ajudem a preparar el pla de negoci i a analitzar la viabilitat del projecte i és un suport molt important en el qual comptem amb la col·laboració de l'Ajuntament."
L'objectiu bàsic del programa PAEM és sensibilitzar a les dones i al seu entorn cap a l'autoocupació i l'activitat empresarial i actuar com a instrument eficaç per a la creació i consolidació d'empreses liderades per dones amb inquietud emprenedora, amb una idea de negoci o amb un pla reinvenció empresarial.
Per a això el gabinet PAEM de Cambra València se centra a oferir informació empresarial i assessorament i orientació empresarial; així com a treballar en el desenvolupament d'una estratègia de sensibilització i animació per a emprendre i a realitzar accions formatives dirigides a dones emprenedores i empresàries.
Pilar Bernabé ha destacat que "l'emprenedoria és un motor de creixement econòmic i creació d'ocupació, i per això hem de promoure-ho". Els valencians i valencianes naixem amb el gen emprenedor, però per a garantir la viabilitat i l'èxit d'un projecte és crucial comptar amb l'assessorament adequat, i per això des de València Activa treballem a través de diferents programes com el punt PAEM, Co-Crega-Et, Reactivem, els PAEM o l'assessorament personalitzat a l'emprenedoria i a la consolidació d'empreses", ha recordat la regidora Bernabé.
Així mateix, la regidora ha reivindicat el treball desenvolupat per València Activa per a fomentar l'emprenedoria femenina a través de formacions, esdeveniments o servicis com el PAEM o el coworking des d'Espai Lidera, un punt de referència per a les emprenedores valencianes on poden teixir xarxes que els permeten créixer i avançar en les seues professions i projectes.
Durant l'any 2021 des del Gabinet PAEM de Cambra València s'han atés un total de 365 usuàries, de les quals el 93% són emprenedores (340 usuàries). Per part seua, el nombre d'empresàries ateses ha sigut de 25 usuàries. En 2020 van ser 312 atencions, de les quals 295 eren emprenedores.
Pel que fa a l'edat de les usuàries ateses durant l'any 2021, el 85% són dones d'entre 25 a 54 anys. El 9% són dones majors de 54 anys i un 6% són menors de 25 anys. Han sigut quasi 400 les demandes d'assessorament, sent la pràctica totalitat (370) peticions d'assessorament per a emprenedores i la resta, d'empresàries amb una activitat consolidada.
D'altra banda, a més de realitzar assessorament el gabinet del punt PAEM ha organitzat 36 tallers en els quals han participat quasi 600 dones, a més de la jornada 'Emprendre en femení'.