València Activa i Avaesen llancen el programa Clean Connect VLC per a implicar a empreses emergents en la resolució de reptes ambientals

Les empreses emergents que desitgen participar en aquest programa hauran d'enviar un formulari degudament emplenat abans de l'1 d'octubre

Guardar

Ajuntament de València
Ajuntament de València

L'Ajuntament de València, a través de València Activa i l'associació d'empreses d'energies renovables i altres tecnologies netes de la Comunitat Valenciana (Avaesen) convoquen la tercera edició del programa Clean Connect VLC, dirigit a connectar el talent de les empreses emergents amb els reptes de sostenibilitat de 4 grans empreses valencianes: Port de València, Eiffage, Hidraqua i Giditek.

En aquest sentit, la regidora de l'Àrea d'Ocupació, Formació i Emprenedurisme, Paula Llobet, ha ressaltat que "amb programes com aquest, basats en la col·laboració publicoprivada, València es reafirma com una ciutat compromesa amb la sostenibilitat, la qual cosa ha contribuït al fet que siguem Capital Verda Europea en 2024". A més, Llobet ha indicat que amb aquest tipus d'iniciatives "s'impulsa la innovació oberta i l'emprenedurisme verd, que són imprescindibles per al futur del nostre teixit econòmic i social i per a millorar la competitivitat de les empreses i fer-les més sostenibles".

"Som una ciutat amb un ecosistema fort i especialitzat en el qual es creen solucions per a lluitar contra el canvi climàtic, per això recolzem i impulsem iniciatives com Clean Connect", ha afirmat la titular d'Emprenedurisme. Per la seua banda, el director general d'Avaesen, Pedro Fresc, ha explicat que València "és un pol d'atracció de talent i emprenedurisme" i ha afegit que amb Clean Connect VLC "posarem al servei de la ciutat l'experiència d'Avaesen com a clúster europeu de referència per a aconseguir atraure solucions cleantech (tecnologies netes) de tota Europa i al fet que així les nostres empreses puguen implementar i millorar la vida de la ciutadania".

Connectant reptes i solucions innovadores

Amb aquest programa, startups de tot el món cocrearan al costat de 4 grans empreses les respostes als reptes de sostenibilitat que aquestes plantegen. L'objectiu és trobar solucions innovadores en les quals la tecnologia tindrà un caràcter diferenciador. Per al Port de València, el repte és reduir la petjada de carboni, un objectiu compartit per Giditek (pertanyent al Grup Gimeno). Per la seua banda, Eiffage Energia planteja reemplaçar els generadors dièsel en obres aïllades amb una solució zero emissions. I finalment, Hidraqua busca solucions innovadores per a la gestió intel·ligent del clavegueram i els sistemes de drenatge urbà.

Gràcies a aquesta iniciativa, les empreses emergents participants podran conéixer de primera mà el talent innovador de la ciutat, tindre accés a possibles inversors i avançar en solucions a través de la cocreació de la mà de 4 de les principals grans signatures valencianes. Les empreses emergents que desitgen presentar-se a aquest programa hauran d'enviar abans de l'1 d'octubre un formulari degudament emplenat i que ja està disponible en la pàgina web.

Els guanyadors de l'edició Clean Connect VLC 2022 van ser la startup xilena Menu Work, que va treballar en la solució del repte de Dinapsis aplicant tecnologies IoT, i la barcelonina The Predictive Company, que va desenvolupar un pilot per a Eiffage Energy basat en la intel·ligència artificial.

Destacats