l Complex Esportiu Cultural La Petxina de València albergarà, entre el 29 i 30 de novembre, el primer fòrum de reflexió, debat i intercanvi de bones pràctiques sobre el futur de les Smart City impulsat per la xarxa espanyola de ciutats intel·ligents-RECI (segons l'acrònim d'esta entitat en castellà). Amb aquesta trobada, en la qual ja s'han inscrit unes 200 persones, "la capital del Túria es ficarà al mapa de l'avantguarda de les ciutats que orienten la seua estratègia per fer més fàcil la vida de la ciutadania, des d'un prisma on la tecnologia ha de ser una aliada per a la humanitat", segons ha informat hui el regidor d'Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, durant la presentació d'este 'I Congrés Smart City', organitzat amb la col·laboració de la Federació Espanyola de Municipis I Províncies (FEMP).
En aquest acte, que s'ha celebrat a la seu de la FEMP, en Madrid, el regidor Pere Fuset ha parlat del "moment" en el qual es desenvoluparà l'esmentat congrés estatal, "un moment històric per al seu desplegament després de la crisi de la covid-19 i amb les oportunitats dels fons Next Generation". "La celebració d'aquest primer congrés Smart City de València és una oportunitat per mostrar el camí que la ciutat està fent per la seua modernització com a ciutat intel·ligent i sostenible", ha assegurat.
El regidor Pere Fuset ha explicat que la celebració d'este congrés "també serà oportunitat per reivindicar la Capitalitat Mundial del Disseny que València celebra el pròxim any", i ha explicat que la imatge gràfica desenvolupada per anunciar esta trobada "posa de manifest que la transformació digital deu estar al servici de la ciutadania i no a l'inrevés". Es tracta d'una obra d'una empresa valenciana denominada Democràcia, que ha dissenyat un cartell "en el qual les persones estan en primer pla". "L'objectiu és aprofitar la tecnologia per a guanyar en sostenibilitat, benestar i qualitat de vida per a les persones", ha afegit.
En la participació d'este congrés també ha participat el president de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, Pablo Hermoso, i el secretari general de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Carlos Daniel Casares.
El president de la RECI i alcalde de Logronyo, Pablo Hermoso, ha assegurat que des dels municipis es pot col·laborar molt per avançar i encapçalar la transformació digital basada en el coneixement. I ha ressaltat "la importància d'este tipus de trobada en les quals es poden compartir experiències amb ciutats com València, Valladolid o Màlaga que han fet coses molt interessants al respecte".
Per la seua banda, el secretari general FEMP, Carlos Daniel Casares, ha celebrat que a través dels projectes de Smart City, "les persones poden viure al lloc que volen viure".
Pere Fuset, que tancat l'acte de presentació ha manifestat que el seu desig de què el fòrum de València "siga el primer de moltes trobades d'este tipus" i ha reivindicat "el paper determinant dels ajuntaments, com l'administració més pròxima, perquè els fons destinats a la digitalització revertisquen directament en la qualitat de vida de la ciutadania i en la reactivació econòmica".