València

La Universitat de València llança la iniciativa 'Motivem 2022' que premia idees innovadores amb 1400 euros

La inscripció dels equips en el programa és gratuïta i el termini romandrà obert fins al pròxim 23 de febrer

1 minut

Cartell iniciativa Idees Motivem 2022 de la Universitat de València

Posar en pràctica les competències necessàries que potencien l'ocupabilitat de l'alumnat de la Universitat de València a través de la creativitat, el treball en equip i la comunicació. Aquest és el principal objectiu de la competició Idees Motivem 2022 que organitza el Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius a través d'ADEIT.

En aquesta competició, els estudiants que participen hauran de formar equips d'entre tres i cinc persones per a buscar una idea innovadora que resolga una necessitat social i el seu treball estarà coordinat pel professorat que els inscriu en el concurs.

En aquest sentit, la inscripció en Idees Motivem 2022, tant per als docents que coordinen els equips com per a l'alumnat, és gratuïta, ja que compta amb el suport econòmic de la Generalitat Valenciana i de Caixa Bank a través de la Fundació 'la Caixa'.

Així, el programa contempla cinc premis de 1400 euros per a cada equip per cadascuna de les branques de coneixement: Arquitectura i Enginyeria; Arts i Humanitats; Ciències; Ciències de la Salut; i, finalment, Ciències Socials i Jurídiques. A més, Motivem també atorgarà un total de quinze accèssits dotats amb 600 euros cadascun i tots els estudiants rebran dos crèdits per la seua participació en aquesta iniciativa.

Calendari del programa Idees Motivem 2022

La data límit per a apuntar als equips participants en aquesta iniciativa finalitza el pròxim dimecres 23 de febrer i és tasca dels professors o professores que coordinen cada equip realitzar la inscripció a través de la pàgina web de l'ADEIT.

Després, els i les participants tindran fins al 29 d'abril per a presentar la seua idea innovadora i serà a partir de maig quan el jurat valorarà cadascuna de les propostes presentades per cada equip i procedirà a seleccionar els finalistes del concurs.

Finalment, el mes de juliol es faran públics els equips guanyadors del concurs i s'entregaran els premis econòmics.

Equips guanyadors Motivem 2021

En l'edició de 2021 de Motivem, van ser el caràcter social i multidisciplinari, a més de la capacitat per donar resposta a assumptes de majúscula actualitat en el context de la pandèmia de la covid-19, els tres aspectes principals que caracteritzaven a les idees guanyadores en cadascuna de les cinc branques de coneixement.

D'aquesta manera, en l'àrea d'Arquitectura i Enginyeria, la idea premiada va ser el desenvolupament d'una màscara que tenia un enzim microencapsulada que permetia fer una gestió sostenible de residus. Per part seua, en Ciència el projecte guardonat va ser un mètode d'extracció de liti que permetia emprar aquest material en bateries i solucionar així possibles crisis futures.

Mentrestant, en la categoria de Ciències de la Salut la guanyadora va ser una aplicació que es connectava a un sensor de llum i permetia fer un seguiment i estudi de la cronobiologia, l'envelliment i les possibles afeccions dermatològiques que es pogueren desenvolupar. També es va alçar amb el primer lloc en la branca de les Arts i Humanitats una aplicació la funció de la qual era facilitar a les persones comunicar la seua orientació sexual a través d'una xarxa social LGTBIQ+.

Per a finalitzar, dins de les Ciències Socials i Jurídiques, la idea guanyadora va ser una plataforma que fomentava la participació d'estudiants universitaris en el comerç local a canvi d'incentius de promoció d'activitats culturals.