Un centenar d'assistents coneixen el barri en la ruta guiada per Patraix

Guardar

Ruta en Patraix
Ruta en Patraix

L'Associació Veïnal de Patraix ha iniciat els actes previs a la XXV Edició de les Festes Populars del barri, que se celebraran des del 4 al 13 d'octubre sota el lema "25 anys fent festa", amb la ruta guiada per l'historiador Javier Mozas que ha congregat a un centenar de persones per a conéixer la rica història d'aquest enclavament que en 1870 va passar de ser un poble a formar part de la ciutat de València.

Les persones assistents a la ruta han pogut conéixer els vestigis del passat medieval, el centre històric amb les seues característiques alqueries rurals, l'antic ajuntament, les parròquies del Sagrat Cor de Jesús i de Santa María de Jesús, així com restes de les fàbriques tèxtils que funcionaven en el barri des del segle XVIII, com la Batifora.

A més, han passejat pel barri obrer de Ramón de Castro o el grup d'habitatges Verge dels Desemparats, que acollia a les famílies de treballadors a principis del segle XX, l'antic Psiquiàtric Provincial que hui és el Centre de Serveis Socials, o l'Hort de Pontons, una casa de postes que en els segles XVII i XVIII albergava les famoses escultures de Ponzanelli el Tritó o el Neptú.

D'altra banda, aquest dilluns 30 de setembre, la sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural de la Beneficència (Carrer Corona número 36 de València) acollirà la presentació del llibre Història de Patraix de poble a barri, confeccionat pel citat historiador Javier Mozas, el filòleg Carles Barquero i l'arqueòleg Víctor Algarra.

Un llibre, realitzat en col·laboració amb la Diputació de València, que compta amb diverses il·lustracions realitzades per artistes com Paco Roca, Premi Nacional del Còmic en 2008 que ha dissenyat la portada, Tete Chumi, Lalo Kubala, Lídia Cal, Ada Sinache, Elías Taño, Txemacan o Barbiturikills. Aquest acte serà amenitzat amb l'actuació musical de Patraix All Star, creat exprofeso per a l'esdeveniment.

Arxivat a:

Destacats