Així està funcionant tot el transport públic de València

Coneix les freqüències de les línies de Metrovalencia, Renfe Rodalia i EMT València en l'actualitat

Guardar

Un tramvia de Metrovalencia a la parada de Benimaclet
Un tramvia de Metrovalencia a la parada de Benimaclet

La mobilitat a València i la seua àrea metropolitana està recuperant la normalitat. I és que, cada vegada, són més les línies que estan entrant en funcionament suprimint, així, els autobusos llançadora. Però, com està funcionant el transport públic de València en l'actualitat? A continuació, et contem tots els detalls de les línies i les freqüències de Metrovalencia, Renfe Rodalia i EMT València.

En primer lloc, cal recordar que EMT València està funcionant amb absoluta normalitat quasi des dels dies posteriors a la DANA del 29 d'octubre. I és que una vegada recuperades les connexions amb pobles afectats com Forn d'Alcedo o Sedaví, totes les línies d'autobús estan en marxa amb les freqüències habituals. Una situació diferent és la de Metrovalencia o el servei de Renfe Rodalia.

Freqüències de Metrovalencia

Totes les línies de Metrovalencia estan en funcionament des del passat dia 3 de desembre. No obstant això, a causa de la destrucció provocada per la riuada en les xarxes ferroviàries, hi ha algunes línies que encara no poden completar les seues connexions. Però a més, la destrucció del lloc de comandament de València Sud i d'alguns trens de la xarxa ha fet que, encara, no s'haja pogut recuperar les freqüències preDANA.

D'esta manera, tota la xarxa de Metrovalencia està operant amb les freqüències habituals dels dissabtes, però amb horari d'inici d'entre setmana. Això vol dir que el pas dels trens té una freqüència aproximada de 5 minuts enfront dels 3 minuts que solia tindre entre setmana. Es tracta d'una mesura excepcional per a garantir la seguretat dels trajectes i que es mantindrà fins que es puga recuperar la totalitat dels vagons danyats per la DANA.

Finalment, és important recordar que les línies 3, 4, 5, 6, 8, 9 i 10 de Metrovalencia realitzen el seu trajecte complet; mentre que les línies 1, 2 i 7 finalitzaran en estacions intermèdies. Així, la línia 1 està operativa des de Bétera fins a Plaça Espanya; l'L2 de Paterna a Plaça Espanya (el tram entre Paterna i Llíria es realitza amb autobús per obres en el polígon Fuente del Jarro. S'espera que esta connexió puga fer-se amb metro abans de Nadal); i la línia 7 anirà des de Marítim a Sant Isidre.

Les previsions de la Generalitat són recuperar el tram entre Sant Isidre i València Sud a principis de 2025; mentre que el tram fins a Castelló no podrà reobrir fins a mitjan pròxim any.

Freqüències de Renfe Rodalia

El Ministeri de Transports treballa per a recuperar el cent per cent de la xarxa ferroviària el 22 de desembre. Mentrestant, s'utilitza un sistema d'autobusos per a completar els trams que no es poden realitzar amb tren. L'estat de les línies és la següent:

  • Les línies C5 i C6 funcionen amb normalitat
  • Línia C3: el 12 de desembre es posa en marxa el tram entre València – Font de Sant Lluís i Aldaia. Renfe ha programat un tren cada 45 minuts en dia laborable i cada 75 minuts els dissabtes i diumenges en el trajecte València-Xirivella-Alqueries i Aldaia. Els trens circularan amb limitacions de velocitat fins que puga restablir-se totalment el servei en la línia. Es mantindrà el servei d'autobusos entre Aldaia-Bunyol i Utiel.
  • Línia C1 i C2: Des del 10 de desembre s'ha habilitat el tram comú entre València i Catarroja amb parada a Massanassa i Alfafar – Benetússer amb un tren que passa cada mitja hora. Així i tot, s'ha optat per mantindre les línies complementàries d'autobús.

Recorregut C1: València – Gandia

S'ha programat l'eixida d'un tren cada mitja hora des de l'estació de Gandia cap a Silla. Entre Silla i València s'establix un servei directe d'autobús amb una freqüència base de 10 minuts en dia laborable, el qual serà reforçat en funció de la demanda existent. Els autobusos a València partiran i finalitzaran trajecte en l'estació València Joaquín Sorolla.

Recorregut C2: València – Xàtiva – Moixent

Renfe ha programat un tren cada mitja hora entre les estacions de Xàtiva i Alzira, on els usuaris realitzaran transbord a un autobús per a continuar viatge fins a la capital valenciana. Els passatgers que es desplacen des de o fins a Moixent comptaran amb un tren des de Moixent a Alzira cada hora, des d'on transbordaran a un autobús amb destinació València. Els autobusos a València tindran origen i destinació l'estació de Joaquín Sorolla.

S'han programat 4 línies d'autobús: 3 línies d'autobús directe entre València i Alzira, Algemesí i Benifaió, amb freqüències que oscil·len entre els 15 i 30 minuts en dia laborable, i una línia d'autobús amb parades intermèdies fins a Silla.

Destacats