El Teatre Talia de València transforma el seu escenari en una emocionant 'Escape Room'

Un thriller teatral que desafia els teus sentits amb humor negre i misteri a València

Guardar

Presentació de l'obra 'Escape Room' al Teatre Talia
Presentació de l'obra 'Escape Room' al Teatre Talia

El Teatre Talia de Valencia es reinventa amb una nova producció d'Olympia Metropolitana i Albena Teatre, transformant el seu escenari en una 'Escape Room Room' en el qual "res és el que sembla". L'obra, escrita per Joel Joan i Hèctor Claramunt, mescla el suspens amb la comèdia negra i es podrà gaudir fins al pròxim 4 de maig, en valencià durant tres setmanes i en castellà per set setmanes més.

La trama gira entorn de tres amics de tota la vida i la nova parella d'un d'ells, els qui decidixen participar en una escape room ambientat en un barri on recentment ha aparegut un cadàver dins d'un contenidor. El que semblava un simple joc per a posar a prova el seu enginy es convertix en un malson quan la porta es tanca i el compte arrere comença. Prompte descobriran que eixir d'allí serà més complicat del que imaginaven, i que les seues relacions es veuran al límit en una experiència que oscil·la entre l'humor i el terror.

Xavi Mira, qui ja va formar part de la versió catalana de l'obra, ha expressat el seu entusiasme per dirigir la versió valenciana. "És un honor poder portar aquesta producció a València. És una obra que conec bé i, encara que siga la meua primera vegada com a director, m'ha resultat un procés molt natural", ha comentat. A més, ha destacat la complexitat en la selecció de l'elenc degut al gran nivell dels actors en la Comunitat Valenciana. "Va haver-hi molts candidats que podrien haver interpretat els personatges, però els triats són sens dubte garantia d'èxit", ha afirmat.

Un desafiament escenogràfic després de la riuada

Un dels grans reptes que va enfrontar la producció va ser la reconstrucció del decorat després de la DANA del passat 29 d'octubre, que va destruir gran part de l'escenografia inicial. "Vam haver de refer molts elements per a aconseguir l'escenari ideal", ha explicat Mira. L'ambientació situa als protagonistes en una escape room en el barri del Cabanyal, creant una sensació claustrofòbica que afavorix la tensió de la història. S'han cuidat al màxim els detalls d'il·luminació i so perquè el públic se submergisca per complet en l'experiència i se senta com un altre dels personatges.

Sobre l'adaptació valenciana, Mira ha explicat que s'han realitzat certs canvis per a acostar la història al públic local, sense intenció de convertir-la en un "retrat polític", sinó més aviat en una representació social. "Hem incorporat moltes referències a València i a la identitat valenciana", va indicar el director, ressaltant que l'obra tracta temes universals com la por i la fragilitat de les conviccions quan s'enfronten a situacions extremes. La producció busca generar una major identificació amb els espectadors, presentant personatges i diàlegs que reflectixen la realitat valenciana.

Cristina García, actriu que dona vida a una de les protagonistes de la representació, ha posat l'accent en el desenvolupament dels personatges al llarg de la història: "El que comença com una activitat inofensiva prompte pren un gir inesperat. Els nostres personatges entren sent unes persones i ixen sent unes altres". Esta evolució és un dels grans atractius de l'obra, ja que els espectadors descobrixen noves facetes dels protagonistes a mesura que avança la trama.

Per part seua, Josep Manel Casany i Lara Salvador, que completen l'elenc al costat de Mira i García, han subratllat la importància que el Teatre Talia aposte per espectacles que romanen diverses setmanes en cartellera, permetent que més públic puga gaudir de la producció i assegurant el seu èxit prolongat.

Cartell de l'obra teatral 'Escape Room'
Cartell de l'obra teatral 'Escape Room'

 

Teatre en valencià i castellà: una aposta pel bilingüisme

La funció es representarà tant en valencià com en castellà, una decisió que, segons el representant d'Albena Teatre, Toni Benavent, reflectix la realitat lingüística del públic valencià. "A València, la gent és bilingüe, i oferir totes dues versions és una manera de respectar la nostra cultura i donar més opcions als espectadors", va assenyalar. En esta mateixa línia, Xavi Mira ha recalcat la riquesa de comptar amb dues llengües: "És un gran avantatge tindre la possibilitat de triar en quin idioma gaudir l'obra". Això, a més, permet arribar a un públic més ampli i oferir una experiència teatral més inclusiva.

Per part seua, Enrique Fayos, d'Olympia Metropolitana, ha posat l'accent en la importància d'apostar per la qualitat en la producció teatral. "Quan tens un bon producte, cal cuidar-lo. Nosaltres preferim fer menys obres, però amb una major qualitat", ha assegurat. També, ha ressaltat que Escape Room podria funcionar perfectament en ciutats com Madrid o Barcelona, donada la seua proposta escènica i la seua capacitat per a connectar amb el públic.

Esta adaptació de Escape Room promet convertir-se en un de les estrenes més destacades de la temporada teatral a València. La combinació de comèdia negra i suspens crea una experiència única, on la diversió i la por s'entrellacen magistralment. Sens dubte, una cita que no et pots perdre si eres amant del teatre i les emocions fortes.

Destacats