Suport a les treballadores de la llar per a millorar les seues condicions laborals

Guardar

Vista panoràmica de València
Vista panoràmica de València

La regidora de Migració i Cooperació, Neus Fàbregas Santana, s'ha reunit amb diverses organitzacions vinculades amb les treballadores de la llar i de la cura per conéixer la problemàtica d'aquest col·lectiu, format majoritàriament per dones migrants. L'edil els ha oferit col·laboració per visibilitzar i millorar les seues condicions laborals.

Neus Fàbregas s'ha trobat aquest dimarts amb representants de l'associació Rumiñahui, l'associació Per Tu Dona, l'Aliança per la Solidaritat, el Servei Jesuïta a Migrants, CCOO, Esclaves de Maria i l'Associació Intercultural de Professionals de la Llar i les Cures. Les entitats havien demanat l'encontre després que el passat 22 de maig les Corts Generals aprovaren una esmena inclosa als Pressupostos Generals de l'Estat, presentada pel grup parlamentari Popular, per la qual es retarda l'equiparació del sistema de cotització de les empleades de la llar fins al gener de 2024, en compte d'entrar en vigor l'1 de gener de 2019, tal com estava prevista.

«Aquesta mesura només amplia la desprotecció i invisibilitat d'aquest sector. Una vegada més s'ha girat l'esquena a les treballadores de llar i cures al Congrés dels Diputats a costa d'impedir l'avanç dels drets laborals de les dones que contribueixen de manera decisiva a la sostenibilitat de la vida», ha expressat la regidora. «En el cas d'aquestes treballadores comprovem com la invisibilització de les cures contribueix a vulnerar els seus drets més bàsics. Aquestes dones migrants són doblement discriminades per la seua condició. Les seues condicions laborals són indignes des del punt de vista legal, però també des d'una perspectiva social. La Regidoria continuarà treballant per l'accés a drets i per la defensa dels drets socials i laborals», ha manifestat Fàbregas.

Arxivat a:

Destacats