Des d'agost de 2023, les ombres d'ulls verds ocupen algunes de les parets i racons de la ciutat de València. Es tracta de 'La Sombra', un moviment d'art urbà que recapta fons per a invertir-los en projectes específics de salut mental com, per exemple, un taller d'artteràpia per a la Unitat Educativa Terapèutica de València.
Estes ombres que, des de llavors, criden l'atenció dels vianants pretenen posar damunt de la taula una crítica a les desigualtats que afecten la salut mental de les persones i apel·lar directament a la responsabilitat individual per a revertir esta situació. És per este motiu pel qual l'ombra no té ni braços ni boca, perquè vol representar a aquelles persones que no actuen enfront d'estes injustícies.

Malgrat que es tracta d'un moviment completament anònim, ara dos grafiters, de 30 i 31 anys d'edat, s'enfronten a un delicte de danys continuats contra béns de titularitat pública després de ser descoberts per la Policia Local pintant una nova ombra en un mur situat en l'encreuament dels carrers Pintor Ferrandis i José Ballester Gozalvo.
Després d'este succés, 'La Sombra' s'ha pronunciat a través del seu perfil d'Instagram amb el següent comunicat:
"La Sombra no és delinqüència. La Sombra és reivindicació. No es tracta de política ni ideologia, es tracta d'advocar per un futur millor en el qual es tinga la salut mental en millor consideració.
La Sombra és art. No fa mal a ningú. Malgrat això, es demanen disculpes als qui s'hagen sentit perjudicats pel moviment. Tota revolució té un cost i, en este cas, sempre es tracta que siga mínim.
La Sombra només pretén remoure les consciències d'una manera amigable i divertida. No és grafiti sense més, és interacció i joc. És un moviment social.
Ningú mereix ser jutjat per això. La Sombra som tots".
Davant estos fets, el moviment d'art urbà ha comunicat, també pel mateix canal, que se suspén l'activitat a València de manera temporal.