València

Sis línies de l'EMT rebran finançament de la Generalitat per a parar en municipis de València

Aquest acord entre l'Ajuntament de València i la Conselleria garanteix una millor mobilitat per a les persones usuàries

1 minut

Un dels autobusos de la EMT de València

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), finançarà a l'Ajuntament de València un total de sis línies de l'EMT, amb l'objectiu que puguen realitzar parades en els municipis de l'àrea metropolitana. Una actuació que comptarà amb una inversió d'11 milions d'euros en un pla pluriennal – la distribució serà de 2,2 milions d'euros cada any – i que facilitarà la mobilitat de les persones usuàries.

Les línies de l'EMT València que es beneficiaran d'aquest acord són les següents: la línia 16 Vinalesa-Porta de la Mar; la 26, Montcada/Alfara-Porta de la Mar; la 31, La Patacona/La Malva-rosa-Poeta Querol; la 62, Benimàmet/Fira-Estació del Nord; la 63 Campus de Burjassot-Estació del Nord i la 70, la Fontsanta-Alboraia. A més, l'acord garanteix que l'ATMV finance també el servei d'autobús nocturn de les línies 16, 26, 62 i 70 que ja està operatiu.

En definitiva, es tracta d'iniciatives que segueixen la línia de l'esforç que s'està duent a terme des de l'Ajuntament de València i l'EMT, amb la finalitat d'oferir un servei de transport públic de major qualitat per a la ciutadania. En aquest sentit, cal destacar que l'Empresa Municipal de Transports ja ha adjudicat 40 milions d'euros dels projectes finançats per la Unió Europea-Next GenerationEU per a digitalitzar, d'una banda, el transport urbà, però també per a avançar en la descarbonització de la ciutat.

En aquest sentit, entre els projectes de futur de l'EMT està la compra de 20 autobusos més elèctrics, o la incorporació del pagament amb targeta bancària o amb el mòbil, adequant el transport públic a les necessitats actuals.

Com ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, "molts dels projectes finançats pels fons Next Generation ja estan en marxa, com la renovació de totes les marquesines per a aconseguir l'accessibilitat universal, però prompte s'introduiran en els autobusos de l'EMT millores per a continuar potenciant una mobilitat més sostenible i eficient".

Així mateix, l'EMT també ha aprovat l'execució del projecte "Ciutats Connectades", que al costat de ciutats com Valladolid, Gijón, Vitòria, Fuenlabrada i Logronyo, permetrà desenvolupar la primera plataforma multiciutat MaaS (Mobilitat com a Servei) de referència en l'àmbit estatal.

Però, en què consistirà? A través d'aquesta plataforma una persona podrà pujar-se'n a València a un autobús de l'EMT o agafar un taxi, i després, si viatja a qualsevol de les altres ciutats que integren el projecte, podrà accedir, amb la mateixa aplicació, a la Zona de Baixes Emissions (ZBE), agafar un autobús o llogar una bicicleta, entre altres serveis de mobilitat sostenible.

Accions que continuen posant a l'EMT en l'avantguarda d'una mobilitat més accessible, sostenible i adaptada a les noves tecnologies.