El sector turístic i hostaler se suma al Pacte Verd de València

Guardar

Distintius Capital Verda València
Distintius Capital Verda València

80 establiments s'adherixen a la Capitalitat Verda Europea València 2024 i assumixen compromisos per a promoure un turisme sostenible i de qualitat; implantar bones pràctiques en àmbits d'emissions, energia, i aigua; divulgar les rutes verdes i les iniciatives de la Capitalitat; i apostar per productes de proximitat, entre altres.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha presidit hui l'acte de lliurament de distintius als establiments turístics i hostalers col·laboradors de la Capital Verda Europea València 2024. Acompanyada per la regidora de Turisme, Paula Llobet, el regidor de Millora Climàtica, Carlos Mundina, el president d'Hosbec, Federico Fuster, i el president de la Federació d'Hostaleria, Manuel Espinar, Catalá ha presidit la convocatòria, que s'ha celebrat en La Farinera.

"Hui l'Ajuntament incorpora al sector turístic i hostaler al Pacte Verd València. Esta és una gran aliança que hui formalitzem, una aliança per la Capitalitat Verda i per un turisme sostenible i de qualitat", ha afirmat l'alcaldessa durant la seua intervenció; i ha afegit que "ens estem conjurant tots en una aliança perquè València siga la destinació urbana sostenible líder al Mediterrani. Volem que València siga una destinació ideal per a un turista cada vegada més sostenible, i més respectuós amb el nostre medi ambient, els nostres costums i el nostre patrimoni".

Més de 80 establiments de la ciutat han firmat la Declaració de Col·laboració amb la Capitalitat Verda, per la qual adquirixen un conjunt de compromisos, entre els quals destaquen:

-reduir l'empremta de carboni mitjançant l'ús d'energies renovables,
-afavorir l'estalvi d'aigua,
-la reducció de plàstics,
-establir estàndards d'estalvi energètic i disposar d'equips més eficients,
-reforçar la formació del personal en els àmbits de la sostenibilitat i els valors de la Capitalitat
-reduir els desaprofitaments alimentaris
-apostar per productes de quilòmetres zero, locals i de proximitat.
-divulgar els recursos i rutes creades amb motiu de la Capital Verda Europea entre clientela i personal ocupat, per a contribuir a l'acostament de tots els residents i visitants als actius que han fet mereixedora a la ciutat de València del guardó, gaudint de l'experiència d'explorar-la amb una mirada responsable i sostenible.

Els establiments adherits han rebut la distinció "V" de València Verda, un reconeixement del seu compromís amb els valors de la Capitalitat Verda València 2024. "Us convertiu en ambaixadors de la València sostenible, amable i pròspera que cuida els nostres tresors naturals i fa gran els productes de la nostra terra. Perquè entre tots hem de cuidar, i promocionar el gran rebost mediterrani que és València", ha afirmat l'alcaldessa.

Catalá ha afegit que "esta distinció que hui rebeu és un xicotet gest; però cada xicotet pas que cadascun de nosaltres donem des de València, cada xicotet pas local, contribuïx a un salt global. València ha assumit la Capitalitat Verda amb la responsabilitat de liderar la transició verda i mostrar al món que és possible. També com a destinació turística atractiva, amable i sostenible", ha afirmat l'alcaldessa.

Estratègia de desenvolupament turístic de l'Ajuntament de València

L'alcaldessa María José Catalá ha subratllat que "ens estem conjurats tots en una aliança perquè València siga la destinació urbana sostenible líder al Mediterrani". "Tots els que som ací volem que València siga una destinació ideal per a un turista cada vegada més sostenible, més compromés i respectuós amb el nostre medi ambient, els nostres costums i el nostre patrimoni. Un turisme que estima la ciutat, que respecta els nostres barris i els nostres veïns. Eixe és el turista que volem." "I este és l'eix sobre el qual pivota la nostra estratègia de desenvolupament turístic.", ha conclòs.

Destacats