València estrena nou espai cultural a la mateixa plaça de l'Ajuntament. Àgora València ha obert, aquest dijous, les seues portes a la ciutadania, convertint-se en un centre de reunió, però també en l'epicentre de la capitalitat mundial del disseny. I és que aquest contenidor cultural acollirà activitats de tota mena, des de conferències fins a exposicions o projecció de documentals.
No obstant això, un dels punts forts d'aquest espai serà, sens dubte, els seus espectacles d'il·luminació. Serà el 29 de juny quan arranque el primer a càrrec de Radiante Lab. A partir d'eixe moment, els espectacles de llums es repetiran cada capvespre.
El pavelló Àgora València ha sigut construït amb l'objectiu d'acostar la creativitat a la ciutadania i convertir-se en aparador del disseny valencià. Dissenyat per l'arquitecte Miguel Arraiz, en col·laboració amb l'estudi d'arquitectura Arqueha Arquitectura i Urbanisme, la instal·lació, que té unes dimensions en planta de 24 per 10 metres i una altura de 10 metres, està feta amb vareta de fusta i ceràmica.
A més, cal destacar que el sostre, realitzat íntegrament amb vareta, és un disseny de l'artista faller Manolo García que simula les ones de la mar. D'aquesta manera, s'ha previst que l'estructura s'il·lumine a la nit simulant els fars que guien als vaixells al costat de la costa. Una instal·lació completament sostenible – s'ha emprat un 50% de materials reciclats, estalviant fins a un 70% d'aigua, a més d'utilitzar tecnologia LED i de baix consum – que s'obri a la ciutadania per a mostrar tot el potencial del disseny valencià.
D'aquesta manera, l'Àgora València comptarà amb una programació, que arrancarà el 22 de juny, amb la presentació i anàlisi del Codi Deontològic del Disseny READ, així com amb l'estrena del tràiler de la sèrie documental 'Tocadas' a les 19.30 h.
La programació es completarà amb tallers infantils durant els caps de setmana, activitats sobre el reciclatge o concerts tots els dijous de juliol i agost.