Esta és la programació de la Universitat Popular per al pròxim curs

Guardar

Taller de la Universitat Popular de València
Taller de la Universitat Popular de València

La Universitat Popular de València desplega la seua nova programació 2024/25 amb 9 activitats més que el curs anterior. En esta edició s'oferirà un total de 59 activitats anuals en 31 barris i pobles, "en una clara aposta per ampliar l'abast i l'oferta formativa amb els equip de professors situats també per zones per a millorar la coordinació".

La Universitat Popular de València, a través del seu Consell Rector, presidit pel regidor de Majors, José Gosálbez, ha aprovat este matí la programació per al curs 2024/25. En esta nova edició, s'oferirà un total de 59 activitats anuals en 31 barris i pobles, la qual cosa suposa un augment de nou activitats respecte al curs anterior.

En paraules de Gosálbez, "la programació per al curs 2024/25 contempla importants novetats, sens dubte una expansió sense precedents, entre elles un increment de nou activitats, el retorn d'una activitat a UP Benifaraig, que havia desaparegut, i la distribució dels 31 centres en 11 zones, elevant l'oferta a més de 470 grups, en una clara aposta per ampliar l'abast i l'oferta formativa amb els equips docents situats també per zones, per a millorar la coordinació i l'organització dels centres".

Com a novetats, cal destacar que s'amplien els nivells d'Anglés, Ceràmica i Informàtica, i s'incorporen activitats com a Exercici aeròbic i Ofimàtica amb LibreOffice. A més, s'afigen quatre grups d'autoaprenentatge al centre UP Palauet d'Aiora: Història, Brodat, Teixint xarxes i Conversa-Filosofia. És important assenyalar que es garantirà l'accés a totes les activitats per a persones amb mobilitat reduïda i cuidadores no professionals, a més de l'exempció de pagament per a víctimes de violència intrafamiliar.

La preinscripció, que serà exclusivament en línia, es durà a terme del 4 al 9 de setembre, amb el sorteig de places entre l'11 i el 13 del mateix mes. El nombre màxim d'activitats a les quals pot inscriure's una persona es reduïx a dos, sense possibilitat de preinscriure's més d'una vegada en la mateixa activitat.

Els preus de la matrícula varien entre els 25 i 55 euros, per al curs complet, depenent de l'activitat i haurà de realitzar-se un pagament únic. Les disciplines considerades bàsiques i d'especial rellevància tenen un preu assignat de 25 euros. Estes són: Formació bàsica, Formació general, Cultura valenciana, Curs de valencià inicial i avançat, Formació bàsica i estimulació cognitiva, Informàtica i Informàtica nivell bàsic, Informàtica: Ofimàtica, Ofimàtica amb LibreOffice, Estimulació cognitiva, Espanyol d'acolliment per a persones estrangeres, Espanyol conversa per a persones estrangeres i Espanyol per a persones estrangeres.

La resta d'activitats de cicle llarg tenen un preu de matrícula de 55 euros. Són, entre altres: Filosofia pràctica per a la vida moderna, Biodansa, Pintura i dibuix, Anglés, Anglés per al turisme, Anglés de conversa, Anglés per a viatjar, Comunicació, Ioga, Teatre, Balls de saló llatins i Balls en línia, Ceràmica, Esmalts, Gimnàstica, Restauració de mobles, Pintura acrílica, Artesania, Art, mètodes creatius, Música-Guitarra clàssica, Artesania, Pintura a l'aigua, Fotografia, Dansa, Moviment i expressió corporal per al teatre, Danses valencianes i Teoria de l'art contemporani.

Les classes començaran el 14 d'octubre, per la qual cosa la formalització de la matrícula, per a les persones seleccionades en el sorteig, serà del 20 al 27 de setembre. Les places no ocupades es posaran a la disposició del públic a partir del 4 d'octubre.

Destacats