València

Setmana Santa Marinera de València 2024: tota la programació de processons i pirotècnia

La Setmana Santa Marinera de València comptarà amb actes del 22 de març al 5 d'abril

1 minut

Foto de 'Semana Santa Marinera de Valencia'

Arranca la Setmana Santa Marinera de València 2024 en el barri del Cabanyal-Canyamelar. Els carrers d'este barri s'inundaran de tradició amb multitud de processons i actes religiosos que mostraran la identitat d'este antic poble mariner. Així, del 22 de març al 5 d'abril, se succeiran diferents actes organitzats per les diferents germandats del barri. D'esta manera, coneix tota la programació de la Setmana Santa Marinera de València 2024.

Les processons eixiran al carrer a partir del dissabte, dia 23 de març, amb la processó dels Fanals, que començarà a les 20.30 hores des de la plaça dels Àngels, i recorrerà els carrers Antonio Juan, Felipe Vives de Cañamás, Marqués de Guadalest, Pedro Maza, plaça dels Àngels, la Marina, Escalante, Espadà, plaça de la Verge de Vallivana, Pintor Ferrandis i plaça dels Àngels; o la processó de les Pregàries, que arrancarà a les 23.00 hores, amb el següent itinerari: plaça Tribunal de les Aigües, Reals Drassanes, carrer José Aguirre, San José de la Vega, Francisco Cubells, Francisco Baldomá, Salvador Gasull i arribada a la plaça.

Processó Setmana Santa Marinera / Foto: Semana Santa Marinera

A continuació, les diferents confraries i germandats eixiran al carrer amb una multitud d'actes que inundaran de devoció, bellesa i molta emoció el barri del Cabanyal-Canyamelar com la trobada de la Dolorosa Coronada i Nuestro Padre Jesús Nazareno en el marc de les Reals Drassanes en la nit del Dimarts Sant; o, per exemple, el matí del Divendres Sant, dia 29 de març, a les 7.45 hores, quan tindrà lloc la trobada dels Cristos en la mar.

En este acte, els Cristos s'emportaran a la platja on s'elevarà una oració en memòria dels mariners morts mentre, en la riba, el personatge bíblic que representa a la Mare Dolorosa depositarà unes flors sobre les ones. Este acte religiós serà el preludi d'un dia carregat d'emocions que s'iniciarà amb els Viacrucis i acabarà amb la processó del Sant Enterrament, en la qual participen tots els col·lectius.

I és que cal recordar que la Setmana Santa Marinera conta, d'una banda, amb multitud d'actes que organitzen les diferents confraries i germandats – de fet, moltes de les processons se superposaran – però també amb actes conjunts que no et pots perdre per a viure esta setmana santa.

Actes més destacats de la Setmana Santa Marinera de València

Processó General del Sant Enterrament

Se celebrarà el 29 d'abril a les 18.30 hores, i mostra un solemne recorregut per la passió i mort de Jesús. El recorregut serà el següent: plaça de la Verge de Vallivana, carrer Pintor Ferrandis, plaça de l'església dels Àngels, carrer Pedro Maza, de la Reina, plaça de la Setmana Santa Marinera de València, carrer Doctor J.J. Dómine, avinguda del Port, carrer Crist del Grau, Ernesto Anastasio, Francisco Cubells, del Rosari i plaça de l'església del Rosari.

Desfilada de Resurrecció

Es tracta de l'últim acte de la programació de la Setmana Santa Marinera, ja que se celebrarà el 31 de març a les 13.00 hores. És considerat una desfilada única a Espanya perquè no sols desapareixen les imatges i els passos tan característics de les processons de Setmana Santa, sinó que les marxes alegres i festives s'unixen amb els aplaudiments de la gent en veure passar, caminant, als personatges bíblics que canvien els seus atributs per flors per a llançar-les al públic assistent.

El recorregut de la Desfilada de Resurrecció és el següent: Mercat del Cabanyal, carrer Mediterrani, Escalante, Pintor Ferrandis, plaça de l'església dels Àngels, carrer Pedro Maza, de la Reina, plaça de la Setmana Santa Marinera de València, carrer Doctor J.J. Dómine, avinguda del Port, carrer Crist del Grau, Ernesto Anastasio, Francisco Cubells, del Rosari i plaça de l'església del Rosari.

Setmana Santa Marinera de València - Desfilada de Resurrecció / Foto: Semana Santa Marinera

A més, el matí del 31 de març, després de la Desfilada de Resurrecció, el públic encara pot assistir a l'acte organitzat per la Germandat del Sant Sepulcre, que es concentra en la plaça de la Creu, on els confrares s'enrosquen al voltant del seu estendard per a, després, descaragolar-se simulant la fi i l'inici de la festa.

Així mateix, cal destacar que en la matinada del 30 al 31 de març, la foscor serà substituïda per la llum dels focs artificials i el silenci per l'alegria dels veïns i veïnes que, des dels balcons, llançaran al carrer pisa i aigua en un ritual que "representa la substitució de l'antic pel nou, del mal pel bé". A més, a les cases on romanen les imatges, la decoració es canvia per una altra de color blanc per a anunciar la resurrecció de Jesucrist.

Finalment, cal destacar que l'Ajuntament de València ha programat dos castells de focs artificials, que es dispararan durant la Setmana Santa Marinera de València 2024. Més endavant es revelarà la data dels espectacles pirotècnics.

Pots conéixer la programació completa de la Setmana Santa Marinera 2024 de València a través d'este enllaç.

Etiquetes: