Descobrix la programació pirotècnica de la Gran Fira de València 2024

Descobrix el calendari pirotècnic de València per al mes de juliol amb motiu de la Gran Fira 2024

Guardar

Correfoc de la Gran Fira de València / Foto: Gran Fira València
Correfoc de la Gran Fira de València / Foto: Gran Fira València

València es prepara per a donar el tret d'eixida a la Gran Fira 2024. Un esdeveniment que ja està més que consolidat a la ciutat i que inundarà el mes de juliol d'activitats culturals, concerts, monòlegs i, per descomptat, pólvora. I és que la pirotècnia sempre té un protagonisme especial dins de la programació de la Gran Fira de València 2024. Espectacles pirotècnics potents que, enguany, canvien d'ubicació i de format. Així, tots els dissabtes del mes de juliol, tindràs una cita amb la pólvora a la ciutat de València.

Programació pirotècnica de la Gran Fira València 2024

El primer tret pirotècnic serà el dia 6 de juliol. En esta ocasió, serà a càrrec de la pirotècnia Caballer FX i tindrà lloc en la mateixa plaça de l'Ajuntament. Un escenari privilegiat que, de nou, s'il·luminarà amb els focs artificials i farà vibrar al públic assistent amb el baluern dels petards. Un tret que donarà inici a un mes de juliol carregat de pólvora.

D'esta manera, el segon tret se celebrarà el següent dissabte, dia 13 de juliol. En este cas, la pirotècnia Vulcano serà l'encarregada de disparar este espectacle pirotècnic que tindrà lloc en el pont de Montolivet. Un altre enclavament inigualable que permetrà gaudir al públic de la majestuositat dels trets de Vulcano. I és que cal recordar que este espai permet no sols una major visibilitat, sinó també una major proximitat, la qual cosa fa que es multiplique el gaudi dels espectacles pirotècnics.

Ja el dissabte, dia 20 de juliol, arribarà una de les cites més esperades del mes de juliol. I és que serà el torn del gran Piromusical, de la mà de la pirotècnia Valenciana. El piromusical sempre atrau milers de persones que no es volen perdre l'oportunitat de gaudir d'un espectacle inigualable. I és que la pólvora es dispara al so de la música creant un ambient màgic. Encara es desconeixen com seran els detalls d'este piromusical, que es revelarà més endavant.

L'últim tret serà el 27 de juliol, tancant el cicle pirotècnic en la plaça de l'Ajuntament a càrrec de Tamarit, i el 28 de juliol amb Martí

Castell de focs artificials
Castell de focs artificials

A més de totes les cites amb la pólvora els dissabtes del mes de juliol a les 23.59 hores, la pirotècnia tampoc faltarà en la inauguració de la Gran Fira. D'esta manera, el dilluns, dia 1 de juliol, un castell de focs artificials es dispararà des del mateix edifici consistorial, podent-se veure des de la plaça de l'Ajuntament.

En este sentit, cal destacar que, enguany, canvia per complet la inauguració de la Gran Fira, ja que l'equip de govern actual ha apostat per una desfilada de bandes de cornetes i tambors, que eixirà des de la plaça de la Reina, al voltant de les 20.00 hores (hora per confirmar) fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament on es procedirà a l'encesa del cartell lluminós de la Gran Fira.

A continuació, esta emblemàtica plaça de la ciutat es convertirà en una espècie de Circ del Sol. I és que un gran espectacle de ballet aeri a 30 metres del sòl ballarà al so dels concordes de 'Las cuatro estaciones' de Vivaldi per a donar inici a una programació que comptarà amb quasi 200 activitats gratuïtes que s'estendran pels diferents barris i pobles de València. Per a posar el fermall d'or a esta inauguració, es dispararà un espectacle pirotècnic des de la terrassa del consistori.

Actes centrals de la Gran Fira

De l'1 al 28 de juliol, València acollirà 200 activitats gratuïtes per a "tots els públics, perfils i edats, com a espectacles de màgia, contacontes, cantajocs, pequedisco, jocs, tallers infantils o espectacles de circ", ha assenyalat la regidora de Festes i Tradicions, Mónica Gil.

Així, les activitats infantils es realitzaran de 19.00 a 21.00 hores i les dirigides al públic adult començaran a les 21.30 hores i s'allargaran, com a màxim, fins a les 00.00 hores per a respectar l'horari de descans dels veïns.

Per al públic adolescent, s'ha proposat la creació d'una 'zona urban' on es realitzaran tallers d''skateboard', hip hop o 'beatbox'.

Finalment, per al públic més adult s'han programat monòlegs, concerts i actuacions en directe, pirotècnia, tributs, activitats falleres, folklore valencià, DJ's de referència local, nacional i internacional, jazz, soul, rock and roll, bandes de música, orquestra de cambra, bandes sonores de pel·lícules i cors.

Actes que concentren el gruix d'una programació que arribarà fins al 28 de juliol, i que finalitzarà amb la tradicional Batalla de Flors.

Entre les ubicacions en les quals es desenvoluparan estos esdeveniments, es troben alguns dels punts més emblemàtics i importants de la ciutat com les places de l'Ajuntament, de la Verge, de la Reina o la plaça Redona; també es traslladarà al Parc Central i als Jardins del Túria. D'altra banda, també s'han organitzat activitats tant en els barris de València – Campanar, Aiora, Exposició, Cabanyal, Benicalap, Fonteta, Tres Forques, Malilla, Sant Marcel·lí, i Russafa- Parc Central – com als pobles – Benimàmet, Poble Nou, Carpesa, Pinedo, El Palmar, Borbotó, El Saler, i Castellar-L'Oliveral –.

Arxivat a:

Destacats