Les Biblioteques Municipals de València se sumen a la commemoració del 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, amb una setmana repleta d'activitats, dirigides a tots els públics, que aniran des de contacontes i tallers, fins a exposició o presentacions de llibres. Així, esta és la programació a les biblioteques de València esta setmana.
Biblioteca del Cabanyal – el Canyamelar
Este dilluns, dia 25 de novembre, s'inaugura l'exposició 'Excusas' que es podrà visitar fins al 13 de desembre. La mostra consta de nou panells en els quals consumidors reals expliquen les seues "excuses" per a recórrer a la prostitució. Médicos del Mundo és l'ONG a càrrec d'esta exposició, que porta anys recorrent diferents ciutats d'Espanya per a conscienciar sobre la igualtat i els riscos del tràfic d'éssers humans.
L'exposició 'Excusas' es pot visitar de manera lliure, però el dia 26 de novembre es presentarà de manera oficial per Médicos del Mundo i s'explicarà el plantejament dels panells i s'oferiran algunes dades sobre la situació de la prostitució a Espanya i el seu impacte en la societat.
Biblioteca de Natzaret – de la Mar
El dia 26 de novembre se celebrarà Poes-Ència on es discutirà sobre poesia i també es llegirà poesia en viu, sent una de les cites més importants per al gènere a València.
El dia 28 de novembre tindrà lloc la presentació del llibre 'Las cinco fantásticas: destino París', de la mà de les autores Rosa González Segura i Maribel Tirado Garrido. Este llibre forma part de la saga 'Las cinco fantásticas', que ja compta amb altres títols com a ‘Rescate en Calpe’ o ‘Rumbo a las pitusas’.
Biblioteca de La Petxina
El dia 29 de novembre, María Teresa Soriano Santamaría presentarà el seu llibre 'El viaje de Aída' en este espai de la ciutat de València.
Biblioteca de Sant Marcel·lí – Camí Real – Clara Santiró i Font.
El dia 27 serà el torn de Poes-Ència; mentre este espai acollirà el pròxim 29 de novembre la presentació del poemari 'Rogles' de Marisol González Felip.
Així mateix, durant els pròxims dies també es continuen celebrant els tallers de Dones Grandioses, que va posar en marxa el Servei d'Igualtat de l'Ajuntament de València. Este curs, format per diferents tallers, ja ha passat per diferents biblioteques durant tot l'any i està orientat a les dones majors de 60 anys, per a aprendre sobre la igualtat i previndre la violència de gènere, entre moltes altres qüestions. En este moment, l'activitat s'ha représ a les Biblioteques de Sant Marcel·lí – Camí Real – Clara Santiró i Font i Arrancapins -Eduard Escalante.
Biblioteca de Torrefiel – Isabel de Villena
Durant la setmana també se celebraran contacontes en els quals es farà un preludi sobre igualtat i foment de la igualtat de gènere entre els més xicotets. Així, este 25 de novembre, serà el torn de ‘¿Y tú qué quieres?’, a càrrec de Marta Pereira.
De la mà de dues titelles (Álvaro i Paula), els assistents podran reflexionar sobre els estereotips de gènere de manera divertida, per a evitar caure en ells i poder plantejar el seu futur de manera lliure i sense condicions. Al final, a través de les històries i dels contes, tots podran compartir i somiar sobre el que volen ser en el futur.
Biblioteca de Patraix – Azorín
Ameba Teatre porta este dilluns, 25 de novembre, el contacontes 'Yo cuento, tú cuentas, historias para la igualdad'. En esta trobada es treballaran d'una manera molt simple, accessible i lúdica diferents qüestions sobre els estereotips i els rols de gènere, amb un to divertit que animarà a participar en els més xicotets.
Biblioteca de Marxalenes
El públic infantil podrà gaudir de més de 10 contacontes i 3 clubs de lectura, mentre que el públic general té exposicions, presentacions de llibres, audicions i recitals, a més de la conferència mensual de la Fundació Asimov sobre ciència-ficció a la Biblioteca de Marxalenes.