PP: "El tancament del centre de València amb càmeres i multes serà pitjor per a un comerç ja asfixiat"

Guardar

Càmeres a Ciutat Vella
Càmeres a Ciutat Vella

El regidor del Grup Municipal Popular, Santiago Ballester, ha advertit que la posada en marxa del control d'accés a Ciutat Vella amb càmeres i multes serà pitjor per al comerç i l'hostaleria del centre de la ciutat asfixiat, que porta des que es va iniciar la pandèmia patint una greu crisi amb tancament de molts negocis i amb pèrdues que es tardarà a recuperar.

Els populars han demanat que es retarde la posada en marxa del tancament del centre amb càmeres fins que es normalitze la situació, s'acaben les obres i hi haurà els dos aparcaments tancats. Ballester ha reclamat a l'alcalde Ribó que de marxa arrere en la posada en funcionament previst per al dia 18 d'octubre i les sancions a partir de l'1 de desembre.

"No és moment de més bastons a la roda als nostres comerciants, un centre en obres amb tancament de dos aparcaments públics, l'eliminació de 15 línies que ja no arriben al centre i dificultats per a accedir en taxi. Suposarà més tancaments i pèrdues d'ocupació. València té quasi 63.000 aturats i des del Govern de Ribó i PSOE ni s'abaixen impostos i es blinda un centre perquè no es puga accedir ni amb transport públic ni en vehicle particular", apunta el regidor Santiago Ballester.

Ballester assenyala que només té una explicació, "això només respon a l'afany recaptatori de Ribó i PSOE que ja van posar en marxa una acanada fiscal per a recaptar més dels ciutadans però sense millorar la ciutat ni els serveis. Ja ho han fet cobrant per aparcar als carrers al migdia i incrementant el pagament fins a les nou de la nit i els dissabtes a la vesprada. En definitiva recaptar diners per a continuar col·locant amics a l'Ajuntament, Ribó i PSOE tenen el doble d'alts càrrecs, un total de 43, que el Govern del PP, que només tenia 17".

El Govern de Ribó i PSOE va rebutjar una moció per a demorar les sancions amb les càmeres de trànsit a Ciutat Vella com va demanar el PP i que va ser sostinguda pels comerciants i transportistes. Els populars demanaven una demora en les multes, previstes per a evitar l'asfíxia del centre històric i especialment del comerç fins que arribaren moments millors. "En la situació de crisi generada per la pandèmia és necessari no posar en marxa mesures com aquesta que generarà majors problemes a comerciants, transportistes i veïns", assenyala Ballester.

El PP també sol·licitava una remodelació de les línies de l'EMT perquè arriben totes al centre històric després del fracàs de la C1, ja que moltes de les línies que arribaven fins al cor de la ciutat ja no arriben i és necessari fer un transbord.

També es reclamava "una campanya de publicitat perquè els veïns sàpien exactament com es pot realitzar la tramitació i finalment revisar de manera integral la mobilitat dels barris de Ciutat Vella per a fer atractiu la residència i activitat comercial en els seus barris; especialment en les línies de l'EMT i en les adreces dels seus carrers per a evitar bucles de circulació".

Pèrdua de places d'aparcament

La falta d'aparcament en el centre de la ciutat és ja una realitat des que va arribar al Govern Ribó i el PSOE, només els tres districtes de Ciutat Vella, L'Example i Extramurs del centre han perdut en aquest temps 4.259 places per a estacionar als seus carrers. La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha assenyalat que "això danya directament al comerç i l'hostaleria del centre de la ciutat, ja que s'uneix al tancament i l'eliminació de trajectes de les línies de l'EMT que ja no arriben fins al centre".

El districte on les pèrdues de zones d'aparcament s'ha agreujat és Ciutat Vella que ha passat de disposar 822 en 2015 a les 232 places en 2019, una reducció de quasi 600 places el que significa un descens del 72%, la qual cosa fa quasi impossible aparcar en aquesta zona per a anar de compres o consumir en la seua oferta hostalera.

El tancament de l'aparcament de Parcent (250 places) i el tancament del pàrquing de la plaça de la Reina (348 places) per a la seua reforma, la qual cosa deixarà al centre de la ciutat amb prop 600 places menys d'aparcaments públics en el centre històric.

El següent districte on s'ha minvat un important nombre de places és l'Exiample que disposava de 5.748 en 2015 i ara disposa de 3.676, ha perdut 2.072 places, un minvament de 36%. I li segueix Extramurs que ha passat de les 6.376 places que tenia fa cinc anys a les 4.779 al tancament de l'any 2019, una reducció de 1.597 places el que representa un descens del 25%, s'ha perdut una de cada quatre.

I també El Pla del Real ha perdut 1.528 aparcaments als seus carrers, passant de les 6.201 de l'any 2015 a les 4.673, un descens del 25%. I altres districtes com Camins al Grau s'ha reduït un 26% el nombre d'aparcaments el que significa 930 places menys, Patraix ha perdut 446 places o Jesús amb 352 aparcaments menys, Campanar ha vist reduïda la possibilitat d'aparcar als seus carrers en 491 places menys.

Els pàrquings públics es tanquen també

A més, el centre de València ja ha perdut 250 places pel tancament del pàrquing públic de la plaça de Parcent, després del Mercat Central. Una nova pedra en el camí que no facilita les compres i el consum en el cor de la ciutat. "A les dificultats per a accedir-se ha unit una pèrdua de places d'aparcament tant en superfície com en aparcaments públics, i això no ajuda ni als nostres comerciants ni als nostres hostalers immersos en una crisi provocada per la Covid-19 i agreujada per la mala planificació del Govern de Ribó i PSOE que ha començat les obres al mateix temps en el centre i amb importants retards".
 

Arxivat a:

Destacats