Obri les portes el poliesportiu de Nous Moles de València després de les obres d'adequació de l'espai. Una inversió de 13,8 milions d'euros, aportats entre la Generalitat Valenciana (12,7 milions) i l'Ajuntament de València (1,1 milions), que ha permés que este espai comence a funcionar el pròxim 21 d'octubre "després d'anys paralitzat pels anteriors governs", ha assenyalat el president de la Generalitat, Carlos Mazón.
El cap del Consell ha visitat les instal·lacions juntament amb l'alcaldessa de València, María José Catalá, i ha destacat que el poliesportiu de Nou Moles és un símbol de "l'aposta de la Comunitat Valenciana per l'esport com a element de convivència, trobada i salut". Així mateix, ha posat en valor "la coordinació entre l'administració autonòmica i local, que ha sigut clau per a desbloquejar infraestructures importants per a la ciutat de València, com el poliesportiu o el Centre de Salut de Malilla".
Per part seua, l'alcaldessa de la ciutat ha manifestat que "el poliesportiu de Nou Moles era una instal·lació esportiva necessària i molt esperada que veu ara la llum després de desbloquejar una obra que va començar en 2011". Tal com ha recordat la primera edila, la instal·lació va ser recepcionada per l'Ajuntament i adscrita a la Fundació Esportiva Municipal el passat 26 de juliol, 13 anys després del començament d'obres.
En este punt, Catalá ha subratllat que l'obertura del poliesportiu era "un objecte fonamental tant per a l'Ajuntament com per a la Generalitat. Ens marcàrem com a prioritat treballar perquè arribara com més prompte millor este dia, i l'hem aconseguit".
Les obres en este espai han consistit a completar l'equipament esportiu, les graderies, la decoració, senyalística, retolació i altres intervencions necessàries per a la seua posada en marxa.
El poliesportiu s'obrirà al públic dilluns que ve, dia 21 d'octubre, i el divendres, dia 25, tindrà lloc una jornada de portes obertes perquè els veïns de Nou Moles puguen gaudir de manera gratuïta durant dues hores de la piscina, i visitar les dependències.
La visita ha comptat també amb la participació del president de la Federació de Natació de la Comunitat Valenciana i en el seu moment nadador olímpic, Marcos Rivera Miranda, i de la presidenta de l'Associació de Veïns de Nou Moles, Casilda Osa.
Com és el poliesportiu de Nou Moles
L'edifici consta d'un soterrani, planta baixa i primera planta. El soterrani alberga les dues piscines: una piscina de waterpolo i una altra piscina per a xipollar; així com els vestuaris, sales de màquines i magatzems. En la planta baixa, a la qual s'accedix directament des de la via pública estan les sales d'activitats dirigides i els vestuaris; i disposa també de zona de cafeteria.
Finalment, la primera planta acull el pavelló multiesport amb un aforament aproximat de 1.300 persones, amb possibilitat d'ampliar a 1.600, a més dels lavabos de públic, vestuaris i les zones d'emmagatzematge.
D'esta manera, les instal·lacions permetran practicar nombroses disciplines esportives, com a natació (clases per a adults, bebés, tercera edat, rehabilitació i natació terapèutica); bany lliure i musculació (de dilluns a diumenge); o activitats dirigides (pilates, spining, ioga, aiguagim, manteniment físic, hit express, taitxí, aikido i condicionament físic).
S'establiran bonos mensuals (amb tarifes generals per a joves, majors, famílies i preus especials per a persones majors i persones amb discapacitat). I también es contemplen bons per a entrades puntuals i classes de natació infantil.
Aposta per l'esport
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha ressaltat l'aposta ferma i decidida del Consell per l'esport, ja que la seua pràctica "ens ajuda a relaxar la nostra despesa sanitària, descongestionar els nostres hospitals i rebaixar la llista d'espera. L'exercici té a veure amb les societats avançades pel que les administracions hem de posar en marxa els avantatges fiscals, infraestructures i elements de convivència que simbolitzen i ajunten un barri".
En este sentit, ha recordat les deduccions en el tram autonòmic de l'IRPF de fins al 30% per despeses en pràctica esportiva per a rendes mitjanes i baixes que inclouen, no sols les despeses del gimnàs, sinó també els ocasionats per la pertinença dels fills a qualsevol de les 61 federacions esportives de la Comunitat Valenciana.