València impulsa noves rutes turístiques gratuïtes pels Pobles del Nord i els Pobles del Sud, que se sumaran a les quals ja estan en marxa en els barris d'Orriols, Malva-rosa, Benimàmet-Beniferri, el Cabanyal-Canyamelar i Patraix amb gran èxit de participació. Amb esta actuació, es pretén descentralitzar l'activitat turística i potenciar el turisme de naturalesa com a producte per ser un dels elements diferenciadors del relat turístic de la ciutat de València.
Per a l'elaboració dels itineraris i amb l'objectiu de posar en valor el patrimoni local, la regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions, Paula Llobet, ha tingut el suport dels alcaldes i alcaldesses de cadascuna de les pedanies. "Seguint la línia que ja estàvem impulsant amb les rutes turístiques que estem realitzant en cinc barris de València, volem anar més enllà. Pretenem aconseguir que el turisme no només es focalitze en el centre de la ciutat, la finalitat és que arribe a tots els districtes i pedanies, que també tenen molt a oferir. A més, esperem que amb estes rutes es puguen beneficiar de l'impacte positiu que genera el turisme".
Punts de les rutes
Les rutes es realitzaran des del 27 de juliol i fins al 31 d'agost pels guies oficials de turisme en valencià, castellà, anglés i llengua espanyola de signes. Totes dues rutes tindran un total de 46 punts d'interés tant per a visitants com per a residents. Quant a l'itinerari dels Pobles del Nord, la ruta comença a Borbotó i finalitza a Carpesa. Alguns punts destacats que es visiten són el Trinquet de Pilota, el nucli primitiu de Borbotó, l'Església de Santa Ana, l'Església dels Sants Abdó i Senent, el nucli primitiu de Carpesa i l'Ermita de Sant Roc i el Calvari.
L'itinerari proposat per als Pobles del Sud comença a Castellar-l'Oliveral i finalitzarà a Pinedo. Pròximament s'ampliaran els punts d'interés turístic de cadascun dels itineraris per a conéixer més a fons la història i cultura de cadascuna de les pedanies que conformen la ciutat de València.
Gràcies al programa de turisme de barris i a la declaració de València com a capital verda europea 2024, es pretén donar major valor als ecosistemes que definixen la ciutat, fomentar el turisme sostenible i les pedanies. Per a preservar eixa sostenibilitat, els guies oficials de turisme realitzaran una campanya de sensibilització per a conscienciar els participants sobre la importància de l'horta mediterrània i el treball dels agricultors.
Per a la regidora de Turisme, Paula Llobet, estos nous recorreguts permeten diversificar l'oferta turística de la ciutat i "posar en valor el patrimoni agrícola, cultural, patrimonial i els pulmons verds que conformen València: l'horta, la platja i l'Albufera, que a més són importants actius turístics. El que volem és continuar aportant propostes de valor que siguen diferenciadores. La nostra intenció és expandir l'oferta turística i crear nous espais per al turisme urbà que ajuden a crear nous fluxos turístics i descongestionen el centre històric".
Les inscripcions es poden realitzar en inscripcionturismo@valencia.es. Tota la informació de les diferents rutes està disponible en la web de l'Ajuntament.