València

El Piromusical de la Gran Fira de València 2024 inundarà de pólvora la ciutat

El Piromusical de València del pròxim dissabte ha canviat d'ubicació

1 minut

Imatge d'un piromusical a València / Foto: Junta Central Fallera

Arranca el compte arrere per al gran Piromusical de València. Serà el pròxim dissabte, dia 20 de juliol, quan la capital del Túria s'inunde de pólvora en un nou espectacle pirotècnic que promet ser inoblidable. Emmarcat dins de la programació de la Gran Fira de València 2024, el Piromusical es dispararà el dissabte a les 00.30 hores en el pont de Montolivet.

Cal recordar que, en un principi, es va anunciar que este espectacle de pólvora i música anava a tindre lloc en la Marina de València. No obstant això, s'ha apostat per situar-ho en una nova ubicació: el pont de Montolivet. Este escenari ja s'ha utilitzat en altres trets pirotècnics durant la celebració de les Falles i permet una major proximitat al tret, així com una bona visibilitat.

La pirotècnia Valenciana serà l'encarregada de disparar el gran Piromusical de la Gran Fira de València. Encara es desconeixen els detalls de com serà el tret, però València ja ha sigut testimoni de grans piromusicals, com el de l'homenatge a Nino Bravo o el primer piromusical de música electrònica que va disparar Caballer Fx, el passat 6 de juliol, a la plaça de l'Ajuntament.

Així, el pròxim dia 20 de juliol, recorda que tens una cita amb el piromusical de la Gran Fira en el pont de Montolivet de València a les 00.30 hores.

Imatge d'un piromusical en les Falles de València

Programació pirotècnica per a este mes de juliol

Dins del programa 'Els focs de la fira' de la Gran Fira 2024, València serà testimoni d'altres dos trets pirotècnics que no deixaran a ningú indiferent. Així, després del piromusical, la següent cita amb la pólvora serà el dissabte, dia 27 de juliol. En esta ocasió, la plaça de l'Ajuntament albergarà un Ball de Dracs i Dimonis en el qual participarà la pirotècnia Tamarit i els Dimonis de Massalfassar.

El tret començarà a les 23.59 hores, i fusionarà el millor del Correfoc, amb eixes estructures de foc que sempre sorprenen el públic, amb els trets de Tamarit. Un espectacle únic que inundarà de foc la catedral de la pólvora.

Per últim, el diumenge, dia 28 de juliol, també en l'emblemàtica plaça de l'Ajuntament de València, la pirotècnia Martí posarà el fermall d'or a la programació pirotècnica del mes de juliol amb el tret d'un castell de focs artificials, que començarà a les 23.00 hores.

Cal destacar que eixe mateix diumenge, previ al tret pirotècnic, València serà testimoni d'un dels actes més tradicionals de la Gran Fira: la Batalla de Flors.

La Batalla de Flors de València

Com mana la tradició, l'acte, que començarà al voltant de les 20.00 hores, s'iniciarà amb un festeig de la Policia Municipal, seguit de la cavalcada valenciana amb portadors de joies i carros de cavalls decorats amb flors on van muntades parelles amb vestits tradicionals.

A continuació, és el moment de la desfilada de carrosses que, cada any, sorprén pels seus dissenys arriscats i el seu color. Després del lliurament de premis, sona l'avís que dona inici a la gran batalla de flors que transformarà el passeig de l'Albereda en un mantell gegant de flors. I és que este és el moment en el qual les persones que es troben en les llotges comencen a llançar milers de flors als i les participants que van pujades a les carrosses, mentre estes intenten esquivar-les amb una raqueta.

Batalla de Flors de València

A més, cal destacar que el dia previ (dissabte 27 de juliol) serà el torn del Sopar de la Punxà. Una festa oberta al públic per a celebrar el moment en el qual els mestres carrossers acaben de punxar la flor en les carrosses que desfilaran l'endemà en la Batalla de Flors. Este esdeveniment se celebra a la Ciutat de l'Artista Faller amb un sopar multitudinari (és necessari comprar entrada) i una gran festa final oberta a tot el públic.

Etiquetes: