Per primera vegada es finançarà el desenvolupament de projectes concrets de participació en els barris

La Junta de Govern ha aprovat este divendres una quantitat de 150.000 euros per a esta iniciativa

Guardar

1230-peris-ajudes-projectes-participacio
Font: barriossanmarcelino.es
Font: barriossanmarcelino.es

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres la concessió d'ajudes per un valor de 15.000 euros per al desenvolupament de projectes concrets i iniciatives de participació en els barris de la ciutat. El regidor de Participació Ciutadana, Jordi Peris, ha explicat el contingut d'estes ajudes, que s'atorguen per primera vegada en la ciutat de València.

Es tracta d'una línia que s'emmarca en les polítiques de participació de l'equip de govern, “una qüestió estratègica i central de l'acció de govern”, en paraules de Peris, el qual ha subratllat la importància d'impulsar este tipus d'accions, “en paral·lel a l'obertura de canals de participació i involucració directa de la ciutadania en la gestió municipal, que ja s'està fent, amb exemples com els Pressupostos Participatius, el projecte per a la plaça de la Reina, accions en el barri d'Orriols, entre altres.

“Considerem fonamental el reforç del teixit associatiu de la nostra ciutat com a element central de la cultura democràtica –ha manifestat el regidor– i com a expressió organitzada del que és el potencial de la participació ciutadana en la seua interlocució amb l'Administració pública”.

En esta línia i per primera vegada, es finançaran des de l'Ajuntament projectes i iniciatives concretes que impulsarà i articularà la ciutadania en els diversos barris. “S'abonarà l'execució de projectes de molt diversa índole”, ha indicat el regidor Peris, que ha explicat que el finançament s'ha assignat segons les diverses juntes municipals de districte: Ciutat Vella, 19.000 euros; Exposició, 19.500 euros; Patraix, 26.000 euros; Russafa, 20.769 euros; Abastos, 23.893 euros; Trànsits, 16.621 euros; i el Marítim, 23.790 euros.

El tipus d'associacions que han participat en esta convocatòria es caracteritza per la seua gran diversitat, que reflectix la varietat del teixit associatiu de la ciutat. Així, hi ha 20 associacions veïnals (de tots els barris i pobles de València), entitats culturals, de comerç i consum, de migració i interculturalitat, d'atenció als col·lectius vulnerables, d'atenció a la infància i a les dones, i de salut.

“I els temes dels projectes –ha continuat el regidor– són també molt diversos: des de l'ús d'audiovisuals com a ferramenta per a fomentar la participació ciutadana, al desenvolupament d'una ‘Wiki-xarxa' per a articular i posar en contacte les diverses associacions de la ciutat a través de plataformes en línia, passant per projectes per a fomentar la participació del comerç en les polítiques de la ciutat, el disseny d'itineraris artístics en els barris (per exemple, a Russafa), accions per a millorar la participació dels col·lectius de persones amb disfuncionalitats diverses, o inclús tallers de formació sobre diversos temes, entre altres, ha destacat Peris, alguns tan interessants com el dedicat a la manera d’utilitzar amb eficàcia l'Administració pública.

Arxivat a:

Destacats