L'Oficina de l'Energia guanya un premi nacional per sensibilitzar i difondre les energies renovables i l'eficiència energètica

Guardar

Premi Oficina de l'Energia València
Premi Oficina de l'Energia València

L'Oficina de l'Energia de València ha rebut el premi a la millor actuació en matèria de sensibilització i difusió de les energies renovables i l'eficiència energètica durant la tretzena edició dels premis nacionals de l'Associació d'Agències Espanyoles de Gestió de l'Energia (Eneragen). La candidatura presentada per la Fundació València Clima i Energia ha comptat amb l'aval de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Energètica de l'Ajuntament de València, Alejandro Ramon, ha destacat que "amb aquest reconeixement l'Oficina de l'Energia es consolida com a referent local, autonòmic i ara també estatal per a la transició energètica".

L'Oficina de l'Energia és un projecte innovador de finestreta única per a l'impuls de la transició energètica a València i constitueix un espai d'informació i formació sobre l'energia, obert a qualsevol veí o veïna de la ciutat. S'ofereix un servei públic i gratuït d'assessorament personalitzat, tallers i activitats per a resoldre dubtes i aprendre qüestions relacionades amb l'energia i, sobretot, amb l'eficiència energètica i les energies renovables.

"Parlem d'un servei públic essencial a la nostra ciutat perquè tota la ciutadania puga dirigir-se cap a un nou model energètic i cap a la neutralitat climàtica", ha manifestat el regidor, per a qui el premi "és també un reconeixement a tot l'equip tècnic que cada dia dona el millor de si mateixa per a fer realitat un projecte de referència". L'agraïment l'ha fet extensiu al director de la Fundació València Clima i Energia, Carlos Sánchez, encarregat juntament amb la directora general de l'IVACE, Júlia Company, de recollir el guardó entregat per María Francisca Rivero, secretària general de la IDAE.

El projecte de l'Oficina de l'Energia, segons ha manifestat Alejandro Ramon, "ha destacat per la seua creativitat i originalitat amb una perspectiva integral i un enfocament participatiu portant la transició energètica a peu de carrer, amb la pretensió de ser l'última baula entre les polítiques de transició energètica i la ciutadania. A més, impulsa una dinàmica de barri en transició per a acompanyar a la ciutadania en el seu camí cap a un nou model energètic més net, just i democràtic. Tot, a través de quatre línies de treball per a garantir el dret a l'energia, promoure l'eficiència energètica, fomentar el desplegament de les energies renovables i impulsar una cultura de transició".

El bon acolliment de l'Oficina de l'Energia del barri d'Ayora en els seus dos anys i mig de vida han impulsat la rèplica del projecte amb altres tres noves oficines, una d'elles itinerant i les altres dues, a Torrefiel i en la confluència de Tres Forques amb Patraix i Nou Moles.

En l'últim any 4.000 persones s'han beneficiat directament dels serveis de l'Oficina de l'Energia aconseguint "reduccions considerables tant en el consum energètic com en la factura domèstica, a més d'un assessorament que els permet avançar en l'aposta per les energies renovables i la conformació de comunitats energètiques locals".

Destacats