Els horts de la Rambleta ocupen una superfície de 8.126 m2 junt amb la primera fase del Parc de la Rambleta. A la parcel·la hi ha 48 horts i 7 taules d'horts adaptats, per a persones amb diversitat funcional. Una iniciativa amb la qual "pretenem fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible i l'autogestió per part de les persones usuàries. A més de promoure l'educació ambiental i establir valors de conservació de la biodiversitat", segons el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo.
L'Ajuntament de València ha posat en marxa una nova zona d'horts urbans a la ciutat, concretament en la Rambleta, ubicats al costat del parc en una superfície de 8.126 m2. De la seua gestió s'encarregarà durant els pròxims 4 anys l'Associació Horts Urbans Rambleta vinculada al barri de Sant Marcel·lí i constituïda amb aquest motiu. El vicealcalde i regidor d'Ecologia urbana, Sergi Campillo, ha destacat que els horts estan plenament integrats en el parc, tal com reclamaven les entitats veïnals.
A la parcel·la hi ha 48 horts i 7 taules d'horts adaptats, per a persones amb diversitat funcional. L'aigua sobrant del rec tornarà cap a l'estany del Parc de la Rambleta, circulant per una séquia ja executada en el projecte de la primera fase del parc. També s'instal·larà una cebera, pel Servici de Pobles de València, gràcies a la col·laboració del Consell Agrari municipal i de l'I.E.S. "Ciutat de l'Aprenent". Campillo ha valorat que "els veïns i veïnes de Sant Marcel·lí i adjacents podran gaudir a partir d'ara d'una agricultura de proximitat en un espai que ha condicionat l'Ajuntament".
El vicealcalde ha explicat que "amb la creació d'horts urbans, pretenem fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible i l'autogestió per part de les persones usuàries. A més de promoure l'educació ambiental i establir valors de conservació de la biodiversitat". Així mateix, el regidor d'Ecologia Urbana ha convidat a la ciutadania a visitar aquest Parc de la Rambleta, el qual considera "un dels nostres parcs enjardinats més importants perquè en la seua construcció es va seguir un criteri de naturalització, és a dir, deixar que la vegetació es desenvolupe de manera natural".
"És recomanable visitar aquest parc per descobrir com es pot fer un bosc urbà dins de la ciutat de la manera més natural possible i, ara que obrim els horts urbans, fer ús d'aquest de dinamització del barri i socialització del veïnat entorn d'una activitat tan saludable i tradicional com és l'agricultura", ha conclòs Campillo.