Noves pèrgoles fotovoltaiques subministraran electricitat a tres edificis municipals de Benimàmet

Notario ha destacat el doble benefici de les noves pèrgoles, tant per la reducció de la factura energètica que provocaran com per la dotació d’ombra a espais d’ús públic

Guardar

1209 pèrgoles Benimàmet 3. Poliesportiu
1209 pèrgoles Benimàmet 3. Poliesportiu

L’Ajuntament de València està ultimant la instal·lació i la posada en funcionament de tres noves pèrgoles fotovoltaiques connectades a la xarxa per a autoconsum de diversos edificis municipals en l’entorn del Parc Lineal de Benimàmet. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha explicat que a banda de crear noves zones d’ombra en espais d’ús ciutadà, les pèrgoles permetran dotar de subministrament elèctric el poliesportiu, la biblioteca i el centre d’activitats per a persones majors (CMAPM) d’este poble de València.

"Amb este projecte incidim en les polítiques transversals del govern de Joan Ribó per fer de València un referent en l’ús racional de l’energia i en l’aprofitament de les energies renovables", ha explicat Notario. "València és una de les ciutats d’Europa amb més hores de sol, una energia neta que permet lluitar contra el canvi climàtic i per això impulsem instal·lacions com estes noves pèrgoles fotovoltaiques amb què reduirem la factura energètica d’edificis municipals propers –el poliesportiu municipal, la biblioteca Teodor Llorente i el CMAPM de Benimàmet- i dotarem de noves zones d’ombra uns espais que utilitza la ciutadania", ha afegit.

Les noves instal·lacions fotovoltaiques disposen d’un sistema de monitorització telemàtic que permetrà disposar fàcilment de tot un seguit de dades que es compartiran amb la plataforma VLCi, visualitzar els paràmetres mesurats en temps real, configurar alarmes per advertir de qualsevol funcionament anòmal de les instal·lacions i obtindre dades d’utilitat com ara el balanç energètic instantani de consum respecte a la generació fotovoltaica, el càlcul percentual de l’autoconsum del mes en curs, la reducció de l’energia consumida de la xarxa elèctrica o la disminució d’emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.

En concret, hi ha tres zones d’intervenció amb dos pèrgoles decoratives en cada ubicació. S’han aprofitat els suports de les estructures de cimentació ja existents substituint-les per unes de noves adaptades per a suportar les sobrecàrregues de vent i el pes de les noves instal·lacions i evitant que s’estanque l’aigua en la part superior de l’estructura. En total, el projecte consta de 30 kW de potència nominal i 35,64 kW de potència màxima, amb una producció anual d’energia estimada d’11MWh/any. La connexió s’efectuarà a través dels punts de connexió als propis edificis a què es subministrarà l’energia.

El cost de l’execució de les noves instal·lacions és de 103.939 euros, IVA inclòs.

MÉS INSTAL·LACIONS FOTOVOLTAIQUES.

Des de la Delegació de Gestió de Recursos estes noves pèrgoles fotovoltaiques se sumen a les ja impulsades en altres projectes per tota la ciutat, com ara les dels CEIP Santiago Grisolía i Benimaclet, el projecte bàsic d’execució i direcció d’obra dels quals ja s’ha contractat, a banda d’haver encomanat també els treballs per dissenyar el prototip de pèrgoles que s’instal·laran als col·legis en resposta a les peticions de zones d’ombra que arriben des dels centres educatius i també a la necessitat d’avançar en polítiques de transició energètica en la nostra ciutat.

Formen part així d’una llista cada vegada més gran que també integren les noves pèrgoles fotovoltaiques als barris del Botànic, Tres Forques, el Cabanyal, la Llum i la Malva-rosa, la del jardí del barri de Morvedre, en funcionament des de principis de l’any passat; la del cementeri General de València, amb 216 plaques que es varen instal·lar a finals de l’estiu passat; unes altres als barris de Benicalap, Patraix, Nou Moles, el Grau i el jardí del Túria, que també l’any passat es varen adaptar per poder posar-les en marxa en sis edificis municipals i evitar amb elles l’emissió de més de 40 tones de diòxid de carboni, o les de l’edifici municipal de Tabacalera, amb 428 panells que varen estar nou anys inactius i que des d’ara fa un any i mig han estat funcionant, reduint considerablement les emissions de diòxid de carboni.

Destacats